SRAMOTA NA PLOKITAMA: “Igralište je ponovno meta vandala, pozivamo Vijeće kotara da konačno nešto napravi”

Velika sramota u jednom splitskom kvartu


Vandalizam na dječjim igralištima na Plokitama se nastavlja. Oko Božića su oštećena četiri dijela ograde na dječjem igralištu kod Iločke 4.


Sinoć se to nastavilo na drugom dječjem igralištu, kod Iločke 6. Tu je iščupan jedan dio ograde i to ne po prvi put. Sredinom idućeg tjedna slijedi potpuna rekonstrukcija ovog igrališta od strane Parkova i nasada, u vrijednosti 250 000 kuna. Radovi kasne tjedan dana, zbog problema u nabavi, isto kao i kod radova na novom dječjem igralištu u kotaru Bol.

Dječje igralište u Iločkoj 6 je bilo više puta na meti vandala, čupane su ograde, a oštećivane su i sprave, koje su ionako dotrajale.

– Bilo je čak i slučajeva uvođenja pasa u večernjim satima. Rekonstrukcijom će biti postavljene nove sprave, antistres podloge i ojačana ograda, za koju vjerujemo da će biti dovoljno čvrsta o odoljeti pokušajima oštećivanja.- nadaju se iz Građanske inicijative Naprid Plokite naprid Siromašna. Tko su počinitelji? Često se tu znaju naći maloljetnici stariji od 15 godina, u večernjim satima, kojima zbog dobi tu nije mjesto, a igralište bi trebalo biti zatvoreno. Dječje igralište u Valpovačkoj još uvijek odolijeva, ali i tamo ima oštećenja. Nadamo se, da se ovakve nepodopštine neće ponavljati i da obnovljeno igralište neće biti uskoro oštećivano.

Treba naglasiti, da na Plokitama osim školskog igrališta ne postoji drugo mjesto za rekreaciju, gdje bi mlađi mogli osloboditi višak energije. Sportsko rekreacijski park Prvi splitski odred je pusta asfaltna površina iz koje raste trava, a street workout parka nema ni u planu.. Pored navedenog u kotaru Plokite nema ni mogućnosti najma bicikla, kao što je slučaj u okolnim kvartovima. Pozivamo Vijeće kotara da konačno napravi nešto po pitanju rekreacije u kotaru, otvaranja kotarskih prostorija za aktivnosti mladih što bi sigurno pozitivno utjecalo na ponašanje mladih, a Grad Split na prepuštanje prostora u suterenu ispod kotarskih prostorija, koje se sad nenamjenski koristi, a tu bi mogao djelovati neki sportski klub ili udruga – poručuju iz GI Naprid Plokite naprid Siromašna.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
5
Molim?
2Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime