SPREMA SE SPEKTAKL Na ekrane se vraća voditelj legendarne “Po ure torture”: Snimat će se iz “utočišta za muškarce”

"Nakon 10 minuta razgledavanja Man Cavea, osjetio sam nekakvu energiju i emociju koja je pospješila moju odluku i dogovor je pao, odlučio sam da će Man Cave biti idealno mjesto za snimanje podcasta"

Na YouTubeu uskoro kreće “021 Man Cave“. O čemu se točno radi? Novi splitski podcast ili emisija djelo je nekoliko entuzijasta koje je oko sebe okupio Teo Peričić, jedan od autora nekada ultra popularne, a danas kultne emisije “Po ure torture”.


– Već dvije godine razmišljam o pokretanju nečeg sličnog i ideja je bila raditi to u Velom Varošu na mojoj terasi, gdje bi se opušteno ćakulalo, pivalo, smijalo, pa bi se usput nešto bacilo na gradele i sve je to bilo zamišljeno divno i krasno. Međutim, vjerojatno bi sve ostalo kao nerealizirana ideja, a pokrenulo bi se međuvremenu u Splitu i Hrvatskoj još jedno 2.346 novih podcasta, da me jednog dana nije nazvao moj dugogodišnji poznanik, poznati avanturist i poduzetnik Željan Rakela da dođem pogledati kako je uredio svoj Man Cave.

Nakon 10 minuta razgledavanja Man Cavea, osjetio sam nekakvu energiju i emociju koja je pospješila moju odluku i dogovor je pao, odlučio sam da će Man Cave biti idealno mjesto za snimanje podcasta.

Tajni ortak

E sad, otvorilo se pitanje tko će voditi podcast. Ja bih do sada uvijek nekoga isturao u prvi plan i rudario u pozadini, a Željan ispali ka’ iz topa: “Pa ja bi da ga vodiš ti“. Malo san se štrecnija, pa sam rekao da mi da par dana da razmislim i evo, izgleda da je to to. Nakon 17 godina vraćam se na ekran. Još bih rekao da je s nama u ekipi i tajni ortak, a ne radi se o Miroslavu Kutli, ali on je za sada odlučio ostati anoniman pa ćemo mu toj želji udovoljiti – kazao je Teo Peričić za Dalmacija Danas.

Željan Rakela otkrio nam je zašto naziv “021 Man Cave”.


– Prvo bih objasnio zašto Teo. Pamtim ga još iz Po ure torture i bio sam njihov veliki fan. Njegova boja glasa me odmah zarazno vuče na smijeh. A sada malo o Man Caveu. Man Cave ili manspace, a rjeđe manland ili mantuary, muško je utočište ili svetište, obično je to posebno opremljena garaža, rezervna spavaća soba, medijska soba, brlog, podrum i sl. Pojam “muška špilja” metafora je koja opisuje prostor u kojoj bi više muških članova neke grupe, kluba i po želji, njihovi gosti trebali moći raditi što žele, bez straha da će uznemiriti bilo koga od ostalih članova domaćinstva svojim odabirom dizajna interijera, načinom komunikacije, zabave i sl.

Prostor po ukusu muškarca

Paula Aymer sa Sveučilišta Tufts naziva ga “posljednjim bastionom muškosti”. Supruge često imaju značajan autoritet nad ostatkom kuće u smislu dizajna i ukrasa, ona često nema obzira na izgled muškarčevog osobnog prostora. Jer, stereotipno, supruga odlučuje o uređenju doma zbog uloge brige za obitelj i upravljanja kućanskim poslovima. Man Cave je prostor u kojem muškarac može izraziti svoju kreativnost, smisao za dizajn, humor i svoje razmišljanje i mišljenje. Man Cave ima višestruku svrhu; u njima je mjesto za uživanje u hobijima i druženje s muškim prijateljima. To je prostor za muškarce radi gledanja sportskih utakmica, igranja raznih igara poput karata, šaha, biljara ili druženja s prijateljima, gdje mogu na miru razglabati o muškim temama.Prema psihijatru i autoru Scottu Haltzmanu, važno je da muškarac ima mjesto koje može nazvati svojim, misleći na muško područje u koje se može povući. Pravila su opuštena; to je mjesto na kojem se ne moraju nužno poštivati ​​osjećaji drugih ljudi prema zadanim standardima”, otkriva nam Rakela.

Nema sumnje, YouTube zajednica uskoro će biti bogatija za jedan novi i zanimljivi projekt, a sve zanimljive trenutke moći ćete vidjeti i čitati na Dalmacija Danas…

Moja reakcija na članak je...
Vau
21
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
4
Plač
1
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime