ŠPRAJC KOMENTIRAO CAPAKA “Zato je takve izjave najbolje uopće ne shvaćati, a drugu Capaku ne pakovati.”

Capak je danas gostovao na RTL-u, a evo i komentara Zorana Šprajca


Jako su bili zanimljivi i odgovori koje je za RTL Danas dao Krunoslav Capak.


Objasnio je da će građani i nakon primanja druge doze morati nositi maske jer znanost još ne zna jesu li imuni ljudi možda ipak i dalje zarazni, te da će o popuštanju mjera početi razmišljati tek kada epidemija popusti zbog toga što smo se cijepili.

“Znanost ne zna odgovor na pitanje da li osoba koja je imuna može biti kratkotrajni nositelj virusa i prenijeti taj virus na nekoga drugoga. U to ne možemo biti sigurni i zato preporučujemo svima, bez obzira bili cijepljeni ili preboljeli COVID, da se drže epidemioloških mjera. Međutim kad nam brojke značajno padnu zbog toga što smo se cijepili, onda ćemo moći lagano popuštati te mjere”, rekao je Capak u RTL-u Danas.

Zoran Šprajc je to ovako komentirao:

“Dakle ovo što je rekao Capak mnogi su na našem Facebooku shvatili kao da znanost uopće ne zna je li cijepljenje učinkovito, jer ako si zarazan i nakon što si se cijepio onda je cijepljenje neučinkovito a ako ipak jeste učinkovito mjere ćemo popustiti tek kad epidemija popusti zbog cijepljenja a epidemija zbog cijepljenja može popustiti tek kada se procijepi najmanje 70 posto građana. A ovim ritmom cijepljenja od 50 tisuća građana mjesečno to će se dogoditi za otprilike 4 godine.

Zato je takve izjave najbolje uopće ne shvaćati a drugu Capaku ne pakovati.”Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
71
Hagić
3
Hmmm
3
Plač
2
Grrr
12
Molim?
5Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime