Matea Jelić, Mate Pavić, braća jedriličari Šime i Mihovil Fantela, nogometašice ŽNK Split, Luka Modrić, Ana Viktorija Puljiz i Mili Poljičak laureati su „Sportskog imena Dalmacije” za 2018. godinu, prestižne nagrade koju tradicionalno dodjeljuje Slobodna Dalmacija. Kao i posljednjih nekoliko godina, ceremonija je održana u Staroj gradskoj vijećnici na splitskoj Pjaci, a u izboru su sudjelovali čitatelji i žiri „Slobodne”.

Konkurencija je bila jaka, pogotovo u kategorijama sportaša i sportašice, no pobjednik je u svakoj kategoriji mogao biti samo jedan. Prije samog proglašenja okupljenima, među kojima su bili brojni visoki uzvanici iz društvenog i sportskog života Dalmacije, obratio se u ime Uprave Slobodne Dalmacije Miroslav Ivić:

Najveća je konkurencija bila u kategoriji sportaša. Među 12 nominiranih pobjedu je odnio Mate Pavić koji je lani osvojio dva Grand Slama, još pet ATP turnira, Davis Cup, a s partnerom Oliverom Marachom proglašen je najboljim parom svijeta.

– U Splitu je najteže biti najbolji i zato mi ova nagrada puno znači. Sezona je bila puna dobrih rezultata, a posebno mi je bila draga titula u Davis Cupu – rekao je splitski tenisač koji je visoko postavio letvicu.

Nagrade su pobjednicima uručili i Miroslav Ivić, zatim glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor, član sportske rubrike i novinar godine „Slobodne” Frane Vulas, kao i kapetan Hajduka Josip Juranović te Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Svi laureati i gosti druženje su nastavili u prizemlju Stare gradske vijećnice uz čašicu i pokoji zalogajčić, ali i zajedničku želju – neka dogodine konkurencija za izbor najboljih sportaša, sportašica i kolektiva bude još jača!

Cijeli članak možete pročitati ovdje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime