Hajduk je krenuo s pripremama za novu sezonu, nakon samo tjedan dana odmora i s nikad manjim razmakom između dvije sezone.

“Specifično je zbog ove situacije, imali smo šest dana pauze pa smo opet svi tu. Dan kasnije priključuju nam se Bassel i Tahiraj, nema više Hamze i Jure (Juranovića, op.a.), želimo im svu sreću u daljnjoj karijeri, a mi krećemo u nove izazove. Prvenstvo je vrlo blizu, za dva tjedna, a igrači doduše u tih pet-šest dana nisu puno izgubili pa ne bi trebalo biti problema po tom pitanju ritma. Odigrat ćemo još jednu utakmicu u subotu, najvjerojatnije protiv B momčadi i iduću subotu već ovdje dolaze Istra ili Orijent”, rekao je trener Igor Tudor.

Kepčija: Ovo nisu prave pripreme

Sportski direktor Ivan Kepčija svjestan je situacije.

“Teško je ovo nazvati nekim pripremama, u specifičnoj smo situaciji zbog načina na koji smo nekako izgurali drugi dio sezone i to se nekako nadovezuje na početak sljedeće. Nema pravih priprema, samo smo dva tjedna udaljeni od nove sezone, a europska natjecanja koja su inače znala doći ranije u sedmom mjesecu sada su prebačena za rujan. Igrači su za regeneraciju imali samo šest-sedam dana odmora, što je više mentalnog oblika kako bi u novu sezonu ušli sa svježim glavama. U tih šest-sedam dana sigurno se nije puno izgubilo na fizičkom planu, nadam se da su spremni za novu sezonu”, rekao je Kepčija.

U Split će možda stići još neko pojačanje

Hajduk su napustili Hamza Barry i Josip Juranović, a moguća su nova pojačanja.

“Hamzi je istekao ugovor, on je posao odradio do kraja stvarno profesionalno te se na kraju i teže ozlijedio. Čak smo obavili jedan razgovor s njim da mu ponudimo produženje, smatramo da je to bilo korektno s naše strane i u interesu kluba, ali on to u ovom trenutku ne vidi kao najbolje rješenje za sebe. Juranović je ulazio u zadnju godinu ugovora, s Legijom smo našli zajednički jezik i dogovorili smo njegov transfer. Pridružili su nam se Diamantakos, napadač o kojem smo razgovarali ranije da nam je nasušno potreban. Možda će u tom napadačkom dijelu biti još pojačanja, moramo biti svjesni da je covid izazvao velike promjene i na igračkom tržištu i nešto što je prije vrijedilo sada više ne vrijedi”, zaključio je Kepčija, javlja Index.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime