Krunoslav Capak je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je 10 županija prema slovenskim kriterijima u zelenoj zoni.

Dvije su u crvenoj – Vukovarsko-srijemska i Splitsko-dalmatinska. Rekao je da je Nizozemska nama uvela mjere, a imaju lošiju situaciju od nas.

– Mi imamo puno bolju situaciju nego naši istočni susjedi, a u svim zemljama zapadne Europe raste broj oboljelih. Hrvatska nije izoliran slučaj – rekao je. Također je izvijestio da se većina zaraženih u Zagrebu vratila s ljetovanja.

Ministar Davor Božinović rekao je da prate situaciju u drugim zemljama i da s tamošnjim vlastima komuniciraju da nije ista situacija u svim županijama.

– Sve je ovo dio jednog pristupa zemalja koje bi željele da najesen imaju što stabilniju epidemiološku situaciju – naglasio je. Kaže da je veći dio hrvatskih županija u zelenom, a svega su tri županije u crvenoj zoni. Kaže da je teško zamisliti mlade da se na ljetovanju žele pridržavati distance.

U protekla 24 sata zabilježeno je 208 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 961. Među njima je 106 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 1.249 osoba.

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 423 obrađena testa danas je 77 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 25, Makarske 21, Imotskog 4, Sinja 2, Kaštela 6, Solina 1, Trogira 1, Hvara 1, Starog Grada 1, Omiša 1, Klisa 2, Lovreća 2, Otoka 1, Prološca 1 i Runovića 7. Uz 77 novooboljelih osoba pozitivnih na COVID infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije još je dvoje stranih državljana testiranih u Splitu pozitivno na COVID infekciju (jedna osoba iz Irske i jedna osoba iz Lihtenštajna).

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime