Davor Matijević, tajnik splitskog SDP-a, na svom Facebook profilu komentirao je mogući koncert Marka Perkovića Thompsona na Rivi, za koji se nagađa da bi mogao biti 4. kolovoza.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti i autentično:

Andro, oprosti!

U nekoliko sam navrata kritizirao gradonačelnikovu organizaciju koncerta Simple Minds. Mislio sam da je 4 milijuna kuna previše za jednu manifestaciju pa sve i kad je riječ o bendu koji je svoje najbolje izvedbe imao davnih ’80-ih godina. Kritizirao sam takvo bespotrebno rasipanje proračunskog novca pogotovo kad je grad u komunalnom kolapsu, a moram priznat i da me smetao način na koji je sakrio stvarni trošak te ga zakamuflirao u stavkama proračuna. Imao sam dojam da je ovakav koncert suvišan, preskup i da njime Split aposlutno ništa ne dobija osim što gradonačelniku pomaže da ispuni svoj dječački san da se slika sa omiljenim bandom iz faze dok je bio mladac.

Mislio sam da je sve ovo velika greška i da lošiji potez od ovog gradonačelnik ne može povući. I pogriješio sam. Kako li sam samo pogriješio…

U isto vrijeme dok Zadar dovodi Ritu Oru, Dubrovnik dovodi Tom Jonesa, a Split, u maniri provincijskog gradića, a ne mediteranske metropole, nastoji organizirati dernek na Rivi dovodeći Marka Perkovića Thompsona. Jer što odiše domoljubnije i „hrvatskije“ od koncerta Thompsona!?A uloga Thompsona nije samo da bi se Krstulović Opara dokazao svojim HDZ-ovcima jer je svima do sada postalo jasno da se gradonačelnik savršeno uklapa u taj profil, samo se voli ponekad zakamuflirati kako bi se svidio i široj publici. Prava svrha ovog koncerta je vraćanje duga Kolindi koja ga je svojevremeno stavila za svog savjetnika i kojoj gradonačelnik, u maniri pravog stranačkog druga, želi vratiti uslugu pomažući joj u kampanji. Iz tog razloga nas je nedavno ponizio dovevši delegaciju korumpiranog HNS-a koji Split i Hajduk sustavno ponižavaju godinama samo kako bi omogućio Kolindi još jednu priliku za promoviranje njenih navijačkih vještina, skakanje po tribinama i pohod po svlačionicama. Iz istog razloga nastoji organizirati i ovaj koncert, vjerojatno kako bi istoj omogućio još jednu pjevačku dionicu na bini sa njenim omiljenim pjevačem kojeg je ova angažirala u svojoj kampanju.

A Split…Split je ovdje samo kolateralna žrtva HDZ-ovih međusobnih vraćanja usluga i tek jedna usputna stanica u vlaku zvanom-“Još jedan predsjednički mandat.”

I kad sve ovo vidim, požalim svaku kritiku koju sam uputio gradonačelniku zbog preskupog i nepotrebnog Simple Mindsa. Simple Mindsi su Rolling Stonesi naspram onog što nam gradonačelnik planira za budućnost. Andro, oprosti, jer možeš ti očito i puno gore…


3 KOMENTARI

  1. Daj suti kretenu. Mrzim i hdz i sdp samo da se zna.
    Ako je tebi pop cajkarosica rita ora znak kulture onda si pucaj u glavu.
    Ako ti je okamenjeni Tom Jones znak uspjeha nekog grada onda si takoder pucaj u glavu.

  2. Ma glupane Marko je za sve te sta si ih nabroija primarius !Otrizni glavu pa dodi u srce Hrvatske u nas Split i budi pametan!

Comments are closed.