Eto, definitivno moram priznati da se nisam priklonio onima koji tvrde kako će ova situacija koja nas je primorala da se distanciramo od svega i svačega, donijeti i nešto dobro. To je na tragu onih babskih izreka „Nije svako zlo za zlo“. Ali, ovako, promatrajući svijet sa distance, malo s ekrana ili ako mi se netko javi na onoj spravici koja se zove mobilni telefon, ipak postoje neki kontakti koji nisu tako distancirani. Znaju me upitati kako sam, što radim. Na prvo pitanje iz dišpeta kažem da sam super, a na drugo ne mogu puno lagati. Obično kažem da radim.

I zamislite, nenadano me zovne novinar Ivo Šćepanović i upita me kako sam? I tako nastane priča, jer se dugo nismo vidjeli. I pitam ja njega je li još piše za onu novinu koju ja ne čitam. A on mi kaže da ne piše, da sad piše „Samo“ za novine poput Daily Telegraph, Daily Mail, australski News Corporation… Da samo!

Aj, lipo je to, drago mi je.

Ivo je svojevremeno dosta pisao o pjevačima, festivalima, i tako dotaknemo se i te teme, a to je za mene uvijek draga i bolna tema, i u toj priči mi spomene da je napisao jedan tekst.
Kako jedan tekst a pišeš za tri novine?

Ma ne novinski, kaže on, već tekst za jednu pjesmu.

Ivo piše tekstove za skladbe? I evo što sam saznao:

Ermanno Fabbri je pjevač talijanske mladje generacije, vrsni je gitarist, a i sam sklada svoje pjesme. Imamo neke zajedničke prijatelje u Milanu i kad sam prošli put tamo boravio, u siječnju, razgovarali smo onako neobavezno o ideji da mu možda napravm neki tekst za pjesmu. I kad je krenula cijela ova situacija oko coronavirusa, jednoga dana mi je palo na pamet da mu stvarno složim tekst koji je svojevrsna parodija na to koliko Talijanima fali nogomet.

Čekaj, upitam ga, je li to ona pisma di se spominju one televizijske voditeljice Diletta Leotta i Simona Ventura, i nedjelje s praznim stadionima i drugi detalji koji trenutno ljubitelje nogometa na Apeninskom poluotoku čine tužnima.

-Nasmijao se I bilo mu je drago.

-Pjesma je u Italiji puštena krajem prošlog tjedna i pjevač je za sada jako zadovoljan kako je primjena. On i njegov tim su se potrudili i da se pjesma Mi manca il calcio nadje i na svim modernim platformama za slušanje glazbe kao što su Spotify, iTunes, Deezer, Amazon Music, Shazam…kaže Šćepo, a ja mislim da Dalmacija Danas nije ništa lošija od tih platformi. A kako i nama manca il calico, nema druge nego da poslušamo pjesmu koju je skladao Ermanno Fabbri na tekst Ive Šćepanovića.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime