Splitski judaši osvojili bodove u Dohi

Karla i Zlatko prošli prvo kolo, Barbara zapela protiv Talijanke


Za judaše Studenta i Pujanke iz Splita danas je završen Masters u Dohi koji nosi bodove za plasman na Olimpijske igre. Jučer je na tatami u Kataru prva izašla Barbara Matić iz JK Pujanke koja se borila protiv Talijanke Bellandi u kategoriji do 70 kilograma. Obje su judašice imale po dvije kazne, a onda su suci jedan napada naše reprezentativke 4 sekunde prije kraja označili kao “lažan” što znači i treći shid i kraj borbe već u prvom kolu. Svaki nastup je škola, pa tako i ovaj, ali nekad borac izvuče deblji kraj.


Danas su u Dohi nastupili Zlatko Kumrić iz AJK Student i Karla Prodan iz JK Pujanki. Zlatko se borio u kategoriji do 100 kilograma i prošao prvo kolo nakon pobjede protiv Mađara Cirjenicsa, dominirao cijelo vrijeme, doslovce pomeo protivnika i na kraju ga savladao na ipon. U drugom ga je kolu čekao svjetski prvak iz 2019. godine Portugalac Fonseca kojega je najprije Zlatko natjerao na pogrešku da bi ovaj uzvratio zahvatom kojega su suci ocijenili kao ipon i to je kraj katarske avanture.

Karla Prodan prošla je u drugo kolo nakon pobjede protiv Južnokoreanke Yoon nakon jednog wazaria u “golden scoreu”. U drugom kolu aktualna svjetska prvakinja Malonga bila je prejaka za našu judašicu i nakon ipona završila pobjedom svoju borbu.

Barbara je sakupila 200 bodova za nastup, Zlatko i Karla po 288 za nastup i plasman u drugo kolo. Sljedeća zemlja u koju odlaze naši borci je Izrael (Tel Aviv) gdje će nastupati na Grand Slamu od 18.-20. siječnja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime