Podjelite

Na poziv gradonačelnika Erevana Tarona Margaryana gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara otputovao je u četvrtak, 12. listopada 2017. godine u trodnevni posjet glavnom gradu Republike Armenije.

Kao jedini hrvatski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sudjelovat će u programu obilježavanja 2799. utemeljenja Erevana.

Tijekom boravka u armenskoj prijestolnici, jednom od najstarijih kontinuirano naseljenih gradova na svijetu, splitski gradonačelnik će  se  susresti s gradonačelnicima Moskve, Sankt- Peterburga, Kieva, Rige te ostalim kolegama iz dvadesetak europskih, azijskih i američkih gradova koji sudjeluju na ovoj proslavi.

O posjeti gradonačelnika Krstulovića Opare  Erevanu i susretu s gradonačelnikom Margaryanom prethodno su razgovarali potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova mr.sc. Marija Pejčinović Burić i Edward Nalbandian, ministar vanjskih poslova Republike Armenije na  marginama 72. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, održanoj u rujnu ove godine u New Yorku.


(Visited 1 times, 1 visits today)

Podjelite