SPLITSKI DOKTOR VESELIN ŠKRABIĆ KOMENTIRAO SMRT 11-GODIŠNJEG DJEČAKA: “To je nova dijagnoza u medicini. Do sada smo hospitalizirali osam takvih bolesnika”

"Srećom, svi su izliječeni, od toga su dvojica bila u vitalno ugrožavajućem stanju i imali su ozbiljne kliničke slike", otkrio je


Veselin Škrabić

Danas je na predstavljanju projekta “Budi prijatelj djece”, prof. dr. sc. Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split upitan za mišljenje o slučaju smrti 11-godišnjeg dječaka u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu koji je potresao Hrvatsku.


– To je jedna nova dijagnoza u medicini koja je nastala u covid vremenu, a to je upravo taj multiorganski upalni sindrom. Radi se o specifičnoj imunološkoj reakciji koja se javlja nakon ‘preležane’ infekcije. Ona može biti potpuno asimptomatska – otkrio je Škrabić te je dodao:

– U našoj klinici smo do sada hospitalizirali osam bolesnika koji su imali kriterije bolesti i zadovoljili su dijagnozu multi sindroma – otkrio je.

“Srećom, svi su uspješno izliječeni”

U nastavku je rekao da su svi izliječeni, a njih dvoje je imalo težu kliničku sliku.

– Srećom, svi su izliječeni, od toga su dvojica bila u vitalno ugrožavajućem stanju i imali su ozbiljne kliničke slike. To je bolest koja je tek definirana ovom vremenu pandemije koronavirusa. Trenutno i srećom nemamo niti jedno dijete s tim sindromom u našoj klinici – zaključio je Škrabić.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime