Članice Udruge WOW (Women on Wine) – Žene i vino, u suradnji s agencijom Vino.like, potrudile su se i ove godine izabrati najbolja rose vina od predstavljenih na ovogodišnjem sajmu GAST 2019.

Sve splitske članice imale su zadatak obići štandove vinara… kušati vina i to baš vina rose… ocijeniti probano i izabrati svojih 5 favorita.

Ocjene žena iz udruge WOW iskristalizirale su 5 favorita:

  • ROSE ROSALIA 2017 vinarije IURUS iz Slavonije,
  • ROSE JOKAN 2018 vinarije SUŠIĆ iz Imotskog,
  • ROSE ROSALIA 2018 vinarije IURUS iz Slavonije,
  • ROSE 2018. vinarije SVIJETLI DVORI iz Baranje,

i

  • ROSE CRVENO JEZERO 2018 vinarije GRABOVAC iz Imotskog, koji je izabran za šampiona… tako dobar, lepršav, zavodljiv… stavio se na prvo mjesto ove godine.

U degustaciju rosea, ove godine su se uključili i rose pjenušci pa je odlučeno da diplomu dobije i jedan od njih koji je osvojio najviše wow glasova, a to je DK PLEMENITA ROSE BRUT-PJENUŠAC vinarije DVANAJŠČAK-KOZOL. Svoj izbor smo prezentirali na radionici na kojoj smo uz vođenu degustaciju ispričali što su to rosei, kako nastaju, u čemu je tajna njihove zavodljivosti i sve veće popularnosti. Kroz cijelu priču nas je vodila članica WOW i somelijerka Kristina Jukić.

Pozvani su i vinari koji su se sa zadovoljstvom odazvali i s par prigodnih riječi upoznali nas sa svojim vinom i vinarijom. Time je ova radionica bila i mali uvod u nadolazeći 7. Međunarodni festival ružičastih vina naziva PINK DAY koji čini glavni godišnji događaj u organizaciji udruge WOW, a najavljen je za 30. ožujka 2019. u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Naravno da smo sve prisutne upoznali i s radom udruge WOW jer svake godine raste interes i sve veće zanimanje za naše djelovanje.

Posjetitelji su se, sukladno temi radionice i boji vina koje se izlaže – prigodno odjenuli u ružičasto, ili s ružičastim detaljem.

Zahvalnicu smo dodijelili i momcima iz VINO.LIKE Alen Gulan i Siniša Koceić koji su i ove godine pomogli u cijeloj organizaciji, nabavi vina, te pomogli točiti vina na samoj radionici.

Večer je protekla u izuzetnom raspoloženju o čemu svjedoče i napravljene fotografije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime