Nakon što je vukovarska nastavnica Lilijana Radobuljac objavila otvoreno pismo državnom vrhu s pitanjem zašto djeca Vukovara nigdje ne putuju, reagirala je splitska nastavnica Suzana Kačić Bartulović. Ponudila je sama osigurati smještaj vukovarskih učenika, a župan Blaženko Boban obećao je osigurati prijevoz na teret Splitsko – dalmatinske županije.

Potez splitske učiteljice naišao je na veliku podršku javnosti, no 14. studenog do medija je došla informacija da je ravnateljica Ekonomsko – birotehničke škole Neda Bartulin “zbog istupa u medijima” prijavila Kačić – Bartulović Etičkom povjerenstvu.

Kačić Bartulović je na tu temu u Zagrebu u ponedjeljak održala konferenciju za medije pod nazivom “Etički kodeks – Instrument ušutkavanja i zastrašivanja nastavnika, zahtjev za povlačenjem prijave i uklanjanjem spornih odredbi”.

U priopćenju s konferencije za medije Kačić – Bartulović tvrdi kako su djelatnici obrazovnih institucija boje istupati u medijima iz straha od prijave Etičkom povjerenstvu.

– Posljednji slučaj prijave etičkom povjerenstvu u jednoj splitskoj srednjoj školi zbog jedne hvalevrijedne inicijative, kap je koja je prelila čašu. Straha od iznošenja vlastitog mišljenja nema sve više samo u školama, nego brojne dojave na to upućuju i u samoj prosvjetnoj administraciji, agencijama i Ministarstvu – kazala je Kačić – Bartulović te pozvala ministricu Divjak da prijavu protiv nje odbaci te da se založi za brisanje sporne odredbe iz etičkih kodeksa u školama.

Cijeli tekst priopćenja pročitajte u prilogu.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime