U shopping centru City Center one Split održana je Ledo Kuhaona na kojoj je poznati chef Mate Janković pripremao različite gastronomske specijalitete od Ledo smrznute ribe, povrća i neodoljivih okruglica te tako oduševio brojne okupljene.

Vrhunski chef Janković na ovom je jedinstvenom gastro događaju prezentirao mnogobrojne načine pripreme jela od Ledo smrznutih proizvoda. Osim ukusnih jela, posjetitelji su svojim domovima ponijeli Ledo recepte i dozu inspiracije za obiteljski ručak. Svi se recepti mogu pronaći i online na recepti.ledo.hr.

Tom prigodom smo kratko porazgovarali s poznatim chefom.

– Danas smo u Splitu pripremili šest interesantnih jela baziranih na Ledo namirnicama. Koristili smo različite namirnice, između ostalog mrkvu, grašak, smrznuti grašak, bob. Od tijesta smo koristili okruglice i lisnato tijesto, a također smo se poslužili smrznutim lososom i bakalarom.

Ljudi se dvoume što je zdravo, a što nezdravo. Što vi kažete?

– Ja bih Vama postavio pitanje. Koliko ljudi doma ima ledenicu? Da li je percepcija onog što kupimo smrznuto ista kao i percepcija onoga što sami smrznemo? Oni koji Vam prodaju smrznuto imaju puno bolje tehnologije i način smrzavanja nego što Vi kod kuće napravite. Naravno da je ovo što je smrznuto zdravo i da se na tržište neće pustiti kao poluproizvod. Naravno da svima preporučujem da koriste svježe namirnice, ali ukoliko nemaju vremena, ovo je najbolja alternativa tome.



Ova hrana prolazi kroz rigorozan inspektorat. Zbilja se pazi na kvalitetu i ne možete opstati na tržištu ako nemate kvalitetu.

Je li se ovo što ste danas koristili servira u restoranima?

– Ja osobno koristim smrznuti grašak. Koristim ga za pire i juhu jer mi se pokazao kao najbolje rješenje. Ostale stvari ne jer se bavimo drukčijim pristupom hrani. Naravno da bih to koristio u svom kućnom okruženju, bez sumnje, rekao nam je Janković.

Ledo u svojoj bogatoj ponudi ima najkvalitetnije namirnice kontroliranog podrijetla koje omogućuju brzu i jednostavnu pripremu jela

– Smrznute Ledo proizvode preporučujem jer su odličan i praktičan izbor za kuhanje, a sve nutritivne vrijednosti ostaju očuvane. Osim toga, priprema je jednostavna i brza pa kuhanje finih jela postaje pravi užitak. Treba vam samo malo mašte i kreativnosti, izjavio je chef Mate Janković.

Ledo u svojoj bogatoj ponudi ima najkvalitetnije namirnice kontroliranog podrijetla koje omogućuju brzu i jednostavnu pripremu jela. Ledo smrznuto povrće i voće, riba i tijesta stoga su idealan izbor za cjelovit obrok, a dostupni su tijekom cijele godine. Tehnologija brzog smrzavanja Ledo ribe iz divljeg ulova jamči izvornu kvalitetu i svježinu. Osim toga, unaprijed je očišćena i filetirana pa štedi vrijeme. Povrće i voće se ubire u optimalno vrijeme, u trenutku kada je najbogatije nutritivnim vrijednostima, a metodom brzog smrzavanja svi vrijedni nutrijenti ostaju očuvani.

Također, Ledo je predvodnik u originalnim inovacijama na tržištu tijesta. Vrhunska kvaliteta sirovina te maštovite kombinacije punjenja dio su svakog novog Ledo proizvoda. Zadnji u nizu originalnih proizvoda su okruglice nougat milk koje pružaju uživanje u bogatoj i raskošnoj kombinaciji dva okusa te čine idealan obrok ili slasticu.

Da su Ledo smrznuti proizvodi idealan izbor za svakodnevnu pripremu ukusnih jela na Ledo Kuhaoni uvjerile su se televizijska voditeljica Antonija Stupar Jurkin te poznata hrvatska gastro blogerica Julija Beroš.