U subotu ujutro u 4 sata poznati splitski motoavanturist Željan Rakela kreće u novu avanturu, do sada najkraću u njegovoj karijeri, a koja će trajati samo 24 sata.

U tom zadanom vremenu treba proći minimalno 1.600 km sve kako bi dobio priznanje od američke asocijacije Iron Butt Association u kategoriji Saddle Sore.

To i ne bi bio neki veliki pothvat da naš Splićanin ide svojim legendarnim BMW R 1200 GSA koji ima rezervoar od 32 L, ali ovaj put će pokušati savladati ovaj pothvat skuterom HONDA X ADV 750cc koji ima rezervoar od samo 13 L što će dodatno otežati ovaj pothvat zbog većeg broja zaustavljanja na benzinskim stanicama zbog lijevanja goriva i gubljenja dragocjenog vremena. Cijelo vrijeme se mora voziti po ograničenjima, inače Iron Butt Association ne daje certifikat za odvožen put.

Predviđena ruta puta:
Split – Zagreb – Ljubljana – Venecija – Verona – Venecija – Ljubljana – Zagreb – Split

Pratite putovanje UŽIVO

Praćenje cijelog puta možete pratiti na našem portalu gdje će postati aktivan ovaj link.

Svrha ovog pothvata je završni test Honde X ADV koju Rakela testira već dvije godine i dosad je s njom prošao 20.000 km. Podsjetimo se, ovaj skuter je sudjelovao i u zahtjevnom 8. Balkan Rallyju i tom prilikom prošao 4.000 km kroz 9 zemalja uključujući i zahtjevne planinske ceste kroz Rumunjsku, Transalpinu i Transfagarasan.

Poželimo sretan put našem avanturistu i pratite njegov pothvat na našim stranicama od 4 sata ujutro ove subote.

Željan Rakela se zahvaljuje sponzorima ovog pothvata:

MTV energy drink, Honda Ruting, Honda Šago, Moto Ogi, Šepić Comerc, Moto Box, Dalmacija Danas, Akrapovič, Migo Moto.


3 KOMENTARI

  1. Sritan put stari,znan kako će ti biti!!! Ja sam prije neku godinu učinio istu relaciju,samo što sam vozio 125 cc…Brzo će to proći!!! Oprez na ograničenja brzine…

  2. A bolje bi bio ovaj put:
    1. Split – Ancona sa brodom
    2. Ancona – Verona sa skuterom

Comments are closed.