U češkom gradu Prerovu svečanim otvaranjem započinje Svjetski pojedinačni kup u klasičnom kuglanju. Od 7. do 10. veljače u konkurenciji 14 europskih država održati će se natjecanja na 23. Kupu u seniorskoj i i 15. Kupu u juniorskoj (U-23) konkurenciji. Hrvatsku reprezentaciju u seniorskoj konkurenciji predstavljat će najbolji hrvatski kuglač, Hrvoje Marinović iz splitskog Mertojaka, dok će za juniore nastupiti najprespektivniji mladi hrvatski kuglač, dvadesetgodišnji Mihael Grivičić, isto član Mertojaka.

Nakon četiri osvojene medalje na zadnja dva Svjetska pojedinačna prvenstva, Hrvoje Marinović u ovom prestižnom natjecanju koje je okupilo ponajbolje svjetske kuglače, ima ponovo prilike dokazati svoju igračku kvalitetu. Mihael Grivičić pak, nakon što je postao dvostruki svjetski prvak u mlađim juniorima (U-18), sada u starijoj konkurenciji treba pokazati napredak i svoj nesumljivo veliki kuglački talent.

Nakon svečanog otvaranja i obavljenog ždrijeba, kvalifikacijske utakmice održati će se u petak i subotu, 8 i 9.2, dok su polufinala i finala na rasporedu u nedjelju 10.2. Istovremeno se igra i ženski dio natjecanja u kojem za seniorke nastupa Ana Jambrović iz riječke Mlake te za juniorke Mirna Bosak iz Mlake i Klara Sedlar iz zagrebačkog Arsenala.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime