Dvostruki pobjednici Splitskog festivala 2019. u veljači nastupaju u KD Vatroslava Lisinskoga pa će kultna dvorana taj dan biti kuća njihove pisme.

Stihove i glazbu potpisuje sam Goran, za aranžman i produkciju zaslužan je Nikša Bratoš, dok je Mario Božić napravio aranžman za klapu. Goran nam je otkrio da mu je Tedi veliki uzor kojeg je još pratio u mlađim danima i da je baš sretan što je njihova suradnja doživjela odličan uspjeh:

Kuća naše pisme je priča o Dalmaciji, pjesma koja stihovima i glazbom slavi neprolaznu ljepotu našeg kraja. Pjevamo o onome najboljem što smo naslijedili od prošlih generacija i onom što nam valja sačuvati i s ljubavlju ostaviti za one koji će doći poslije nas.

Aranžer Nikša Bratoš želio je povezati sve dalmatinske niti ovom pjesmom:

“Goran i Tedi su dali dvije sasvim različite, a istovremeno nevjerojatno skladne i povezane izvedbe, bilo je zadovoljstvo biti dijelom stvaranja ove pjesme i oslikavanja njenog zvučnog krajolika.”

Tedi Spalato rekao je da je Karan napravio izvrsnu pjesmu koja će ostati generacijama, pravu dalmatinsku:

“Od prvog zajedničkog sviranja osjetio sam melodiju koja me odmah dotakla u dušu i čuo stihove koji su me pozvali da ih oživim svojim uspomenama i nadama. Podjednako su mi drage obje nagrade, i od žirija i od publike. Bez publike nema glazbe, mi smo tu da joj dajemo pjesmu i dušu.”

Organizator je koncerta Hrvatska liga protiv raka koja ujedno obilježava 53. godišnjicu borbe protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima kako bi im, koliko god je moguće, olakšali teško životno razdoblje.

Scardona je suorganizator događaja, a ovo je već četvrti koncert koji organizira s HLPR-om. Najprije su nastupila 4 Tenora, zatim je koncert “Sve ću preživit” održao Tedi Spalato, a u 2019. Đani Stipaničev nastupio je na koncertu naziva “To je tvoja zemlja”.

Svi koncerti do sada bili su rasprodani. Stoga požurite, na vrijeme osigurajte svoje ulaznice i budite dio ovog spektakla. Vidjeti Gorana Karana, Tedi Spalata i klapu Sv. Juraj HRM u Lisinskom, u “kući njihove pisme”, nešto je što se ne propušta!

“Ovaj koncert iznimno mi je značajan jer imam priliku ono što volim i ono što radim staviti u funkciju općeg dobra. Ovo je prilika da na najljepši način opravdam svoj poziv i zanimanje”, izjavio je Goran Karan.

Ulaznice su u prodaji na stranicama KD Vatroslav Lisinski i u sustavu Ulaznice.hr.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime