Solinskom Lightu ekipna europska bronca na Eurokupu u pikadu

Na ovaj Eurokup su otputovali kao prvaci države druge kategorije

Solinski pikadisti, ekipa “Lighta”, vratili su se iz Italije s europskom broncom. Medalje brončanog sjaja osvojili su tako na Eurokupu u pikadu, koji se proteklog vikenda, od 10. do 12. lipnja 2017., održao u gradu Caorle, u provinciji Venecija, izvijestila je službena stranica grada Solina.
Na ovaj Eurokup su otputovali kao prvaci države druge kategorije. Dva velika uspjeha za redom!


Ekipu državnih prvaka čine: Ivan Poljak, koji je ujedno i pojedinačni županijski i državni prvak u trećoj kategoriji, zatim Zvonimir Sesartić, Vice Boban, Roberto Brko, Hrvoje Tojčić i Ante Kolak.

No, zbog poslovnih obaveza, a pikado pravila to dozvoljavaju da se ekipa može mijenjati, u Italiji se igralo u nešto izmijenjenom sastavu, pa su tako uz Ivana pikado eurokup Poljaka, Zvonimira Sesartića i Roberta Brku igrali i Mladen Carić, Nikša Radošević i Vlade Milanović. Kao podrška ekipi, na put su išli i Stipe Pelivan i Ante Ćurak.

Državno natjecanje je, inače, odigrano 20. i 21. svibnja u Matuljima kod Opatije gdje su Solinjani u finalu pobijedili ekipu “Janje Veterani” iz Zagreba, i to prvu seriju s rezultatom 9:1, a drugu 9:5, te tako na radost svih na najbolji mogući način predstavili svoju ekipu i grad. Pobjedu su proslavili u caffe-baru “Light” u Solinu gdje inače vježbaju.
Državnom natjecanju prethodilo je prvo mjesto među ekipama druge kategorije u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Uspješni niz nastavili su i nakon državnog natjecanja, pa su tako u završnici županijskog Kupa, 3. lipnja u Splitu, bili drugi. Na Kupu igraju inače sve kategorije, a ekipa “Lighta” u finalu se tom prilikom natjecala s ekipom “Posejdon 2”.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0