Solinska Udruga Život poziva na oplemenjivanje gradske plaže Mramorna

Solinjani su oduvijek vezani za svoju plažu Mramorna

Udruga “Život” iz Svetog Kaja-Solin u suradnji s tvrtkom INA d.o.o. , a putem njihova natječaja “Zeleni pojas” oplemenit će solinsku plažu Mramorna biljkama kroz dvije radne akcije. Prva radna akcija volontera planirana je za subotu 3. lipnja 2017.godine u 08:00 sati, a druga sedam dana poslije, 10.lipnja 2017. godine, također s početkom u 8:00 sati.


Riječ je o sadnom materijalu u vrijednosti od 22.400,00 kn u prvoj fazi, a u idućoj fazi vrijednost radova je 5.600,00 kn.

Solinjani su oduvijek vezani za svoju plažu Mramorna. Upravo njeno ime govori o njenoj ljepoti. Pijesak i čisto i bistro more s pogledom na Vranjic i otok Barbarinac.  U prostoru oko nje tijekom 20. stoljeća je s vremenom zavladala  industrijalizacija (Dalmacijacement, Salonit i Mesopromet). Plaža je bila okovana silosima, naftovodima, a more onečišćeno. Vrijedne solinske ruke i ljubav prema najljepšoj plaži ovoga prostora su donekle uredile plažu. Solinjani od nje neće nikada odustati, a ovo je jedan od pokazatelja njihove upornosti.

Udruga “Život” poziva sve ljude dobre volje, volontere, da u subotu odvoje malo vremena i da zajedničkim snagama pridonesu očuvanju okoliša u svojoj lokalnoj zajednici.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0