Grad Solin je kao nositelj (uz partnerstvo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb, solinske Udruge Moje dijete i Društva multiple skleroze Split) proveo projekt pod nazivom ‘Solin za sve’, unutar projekta ‘Zaželi’.

Riječ je o projektu unutar kojeg su se proteklih mjeseci provele edukacije te stručno usavršavanje za rad 15 žena s područja grada Solina. Zaposlene žene će se kroz dvije godine (24 mjeseca) u svakodnevnom životu brinuti za ukupno 60 krajnjih korisnika i to na način kontinuiranog pružanja usluga pomoći u kući, kao i bolje socijalne uključenosti krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta ‘Solin za sve’ je 2.714.210,00 kuna. Projekt je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Nakon odslušanih predavanja, praktičnog i teorijskog dijela i odrađene stručne prakse žene su uspješno položile ispit, te stekle zvanje njegovateljica.

Na prvom kick off sastanku ‘Solin za sve’ koji će se održati u prostorijama restorana Gašpić (Petra Hektorovića 38, Solin) u petak 18. siječnja 2019. s početkom u 14 sati upriličit će se i svečana podjela diploma. Tijekom navedenog sastanka neke od zaposlenih žena će opisati svoja iskustva kroz ovaj projekt.