SNV i VeDRA dostavili humanitarnu pomoć na Banovinu

Gospodarski objekti obitelj Prišić su tijekom potresa doživjeli velika oštećenja


Srpsko narodno vijeće (SNV) i splitska udruga VeDRA (Veterani Domovinskog rata i antifašisti) u sklopu humanitarne akcije „Banija je naša kuća“, u subotu su organizirali dostavu humanitarne pomoći građevinskog materijala na potresom ugroženo područje Banovine.


Generali HV-a Luka Džanko i Veselko Gabričević ispred splitske VeDRA-e dostavili su pomoć u vidu građevinskog materijala obitelji Prišić u selo Veliki Šušnjar pokraj Petrinje, priopćeno je večeras iz SNV-a.

Gospodarski objekti obitelj Prišić su tijekom potresa doživjeli velika oštećenja, što je ozbiljno ugrozilo njihovu egzistenciju s obzirom da se unutar vlastitog OPG bave uzgojem svinja i goveda. Obitelj Prišić s troje djece i domaćinstvom koje je u potpunosti okrenuto poljoprivredi i stočarstvu, u ovom trenutku ovisi o donacijama, a aktivisti SNV-a i paroh petrinjski Saša Umičević svakodnevnim obilaskom potresom pogođenog područja usmjeravaju pomoć i detektiraju obitelji u potrebi, priopćio je glasnogovornik SNV-a Eugen Jakovčić.

U današnjoj akciji sudjelovali su i paroh petrinjski Umičević te koordinatorica humanitarnih aktivnosti SNV-a za područje Petrinje Milijana Nožinić.

Za potrebe humanitarne akcije “Banija je naša kuća”, a u suradnji s Općinom Vrginmost i načelnikom Milanom Vrgom, u Vrginmostu je otvoreno centralno skladište za donacije Srpskog narodnog vijeća, podsjećaju iz SNV-a.

Jelena Nestorović, koordinatorica volontera i vijeća SNV-a na terenu, te Tatjana Dragičević, koja pokriva humanitarna i socijalna pitanja u akciji SNV-a, naglasile su da koordinacija humanitarnu pomoć donatora iz Hrvatske i susjednih zemalja usmjerava ciljano prema središnjem skladištu SNV-a u Vrginmostu, a svi podaci o donacijama će biti centralizirani i povezani sa središnjim uredom u Zagrebu.Nestorović kaže da centralni skladišni prostor u Vrginmostu raspolaže kapacitetima za skladištenje hrane koja bi se u razdoblju obnove, sljedećih mjeseci, nastavila dijeliti stanovništvu, navodi se u priopćenju SNV-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime