Ponedjeljak je donio najavljenu promjenu vremena. Ciklona i pripadajući frontalni sustav sve naglašenije djeluju na vrijeme u zemlji. Osjetno zahlađenje zahvatilo je unutrašnjost zemlje. U Gorskom kotaru kiša je prešla u snijeg, a snijega ima i ponegdje na sjeverozapadu zemlje do najnižih predjela.

U nizinama unutrašnjosti zemlje u kasnim popodnevnim satima temperature zraka su većinom od 1 do 3°C, a u Gorskom kotaru oko 0°C. Snijeg još nije stigao do Like, ali će i tamo početi padati u noći na utorak.

Na sjevernom Jadranu i u Zagori trenutne temperature zraka su od 10 do 13°C, a u obalnom dijelu Dalmacije i na otocima od 14 do toplih 18°C.

Podno Velebita je zapuhala jaka bura koja će noćas sve više jačati i do jutra će imati orkanske udare. Zahlađenje će se proširiti na cijelu zemlju.

IZVJEŠĆE HAK-a od 16 sati:

Snijeg pada mjestimice u Lici i Gorskom kotaru. Magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. Jak vjetar usporava promet na dionici između Kikovice i tunela Tuhobić. Snijeg pada na dionici između čvorova Ravna Gora i Bosiljevo 2.Zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta kroz Gorski kotar i Liku, obilnih padalina u većem dijelu zemlje, HAK i MUP apeliraju da se na put ne kreće bez propisane zimske opreme. Također, upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za vozila s kamp prikolicama, motocikle i autobuse na kat (I.skupina):

Krčkom mostu
Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime