Prave zimske temperature zraka u noći s četvrtka na petak bilježe se diljem Dalmacije. Temperature zraka uz obalu i na otocima su prilično ujednačene i većinom su od -1°C do +2°C. U Zagori je nešto hladnijih -2 do -4°C, a u najvišim planinama do -14°C, koliko je izmjereno na Biokovu i Dinari.

Iako je u većini predjela suho, u dijelovima Dalmatinske zagore pada slab snijeg. Tako snježnih pahulja ima u Kninu, a Kijevo se čak uspjelo malo zabijeliti.

Temperature zraka u ponoć (Pljusak.com)

Povremeni naleti snježnih pahulja događaju se i splitskom zaleđu pa tako slab snijeg povremeno pada u Klisu, Zvjezdanom selu Mosor, Dubravi…

Snijeg, mjestimice gust, pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Snijeg pada i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Otočac i Gornja Ploča te se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i brza cesta Solin-Klis otvoreni su za sav promet.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime