Nakon punog mandata od četiri godine Frane Bebić više nije pročelnik HGSS Stanice Split. Zamijenio ga je iskusni planinar i gorski spašavatelj Darko Gavrić Čerčo. Odlučila je tako većina na redovnoj skupštini. Čerčo je izabran u drugom krugu jer su u prvom on i njegov protukandidat Mladen Mužinić Frfa imali podjednak broj glasova.

Frane Bebić, dosadašnii pročelnik

– Dojmovi su se malo slegli. Situacija je bila malo drugačija nego inače. Imao sam protukandidata, to je bio Mladen Mužinić Frfa, koji je inače instruktor u HGSS-u.

Mandat nam traje dvije godine, s mogućnošću produljenja na još dvije. Plan je pomaknuti i pokrenuti dosta stvari. To je prvenstveno infrastruktura. Splitski HGSS se nalazi u vrlo lošem i neadekvatnom prostoru koji je nama apsolutno neprihvatljiv – kazuje nam svoje prve dojmove novi pročelnik 63 godine stare ispostave HGSS-a.

Darko Gavrić Čerčo, novi pročelnik HGSS Stanice Split

Za Dalmacija Danas najavljuje da će ubrzo nadležnima prezentirati prijelazno rješenje za prostor HGSS-a.

– To ćemo pokušati riješiti u dogovoru s Gradom. U svakom slučaju, plan je napraviti montažni objekt dok se ne napravi trajno rješenje.

Unutar tog objekta bit će mjesta za planinarska društva i sve one koji nas prate i podržavaju godinama. Spasilac sam mnogo godina i ovo je kruna mog dosadašnjeg rada – govori nam Čerčo koji je u planinarskim i spašavateljskim krugovima najpoznatiji po angažmanu posljednjih godina u planinarskoj udruzi Dinaridi s kojom je ovu planinu, planinarski do ne tako davno potpuno zapuštenu, pretvorio u pravu planinarsku “Meku”. Također je među najzaslužnijima za uspostavu i uspješan rad sinjske ispostave HGSS-a.

Ulaz u neadekvatni prostor HGSS Stanice Split

– Stanica Split je najveća. Iz Splita idemo na helikopterske akcije po Velebitu pa čak i do Istre. Imamo i nekoliko ispostava, u Sinju, Omišu, Visu, Solinu i tako dalje, a radi se na tome da se napravi još jedna dobra ispostava na otoku Hvaru pa da i to pokrijemo.

Grad nam je drastično povećao proračun što će nam olakšati rad. Županija nas prati od samog početka. Imamo dobru suradnju s drugim gradovima i općinama – govori nam Čerčo ističući da vjeruje u napredak rada splitske stanice HGSS-a.

Veliki intervju s novim pročelnikom moći ćete uskoro pročitati na našem portalu.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime