Nakon punog mandata od četiri godine Frane Bebić više nije pročelnik HGSS Stanice Split. Zamijenio ga je iskusni planinar i gorski spašavatelj Darko Gavrić Čerčo. Odlučila je tako većina na redovnoj skupštini. Čerčo je izabran u drugom krugu jer su u prvom on i njegov protukandidat Mladen Mužinić Frfa imali podjednak broj glasova.

Frane Bebić, dosadašnii pročelnik

– Dojmovi su se malo slegli. Situacija je bila malo drugačija nego inače. Imao sam protukandidata, to je bio Mladen Mužinić Frfa, koji je inače instruktor u HGSS-u.

Mandat nam traje dvije godine, s mogućnošću produljenja na još dvije. Plan je pomaknuti i pokrenuti dosta stvari. To je prvenstveno infrastruktura. Splitski HGSS se nalazi u vrlo lošem i neadekvatnom prostoru koji je nama apsolutno neprihvatljiv – kazuje nam svoje prve dojmove novi pročelnik 63 godine stare ispostave HGSS-a.

Darko Gavrić Čerčo, novi pročelnik HGSS Stanice Split

Za Dalmacija Danas najavljuje da će ubrzo nadležnima prezentirati prijelazno rješenje za prostor HGSS-a.

– To ćemo pokušati riješiti u dogovoru s Gradom. U svakom slučaju, plan je napraviti montažni objekt dok se ne napravi trajno rješenje.

Unutar tog objekta bit će mjesta za planinarska društva i sve one koji nas prate i podržavaju godinama. Spasilac sam mnogo godina i ovo je kruna mog dosadašnjeg rada – govori nam Čerčo koji je u planinarskim i spašavateljskim krugovima najpoznatiji po angažmanu posljednjih godina u planinarskoj udruzi Dinaridi s kojom je ovu planinu, planinarski do ne tako davno potpuno zapuštenu, pretvorio u pravu planinarsku “Meku”. Također je među najzaslužnijima za uspostavu i uspješan rad sinjske ispostave HGSS-a.

Ulaz u neadekvatni prostor HGSS Stanice Split

– Stanica Split je najveća. Iz Splita idemo na helikopterske akcije po Velebitu pa čak i do Istre. Imamo i nekoliko ispostava, u Sinju, Omišu, Visu, Solinu i tako dalje, a radi se na tome da se napravi još jedna dobra ispostava na otoku Hvaru pa da i to pokrijemo.

Grad nam je drastično povećao proračun što će nam olakšati rad. Županija nas prati od samog početka. Imamo dobru suradnju s drugim gradovima i općinama – govori nam Čerčo ističući da vjeruje u napredak rada splitske stanice HGSS-a.

Veliki intervju s novim pročelnikom moći ćete uskoro pročitati na našem portalu.2 KOMENTARI

  1. tek sam sada vidija da je Čerčo pročelnik,tako me je obradovala ta vijest ,od srca ti čestitam,budi onakav kakav si bio do sada,ništa bolji,to je samo kap u moru onoga dobroga što si pridonija kod spašavanja ljudi i tvoga rada na bezbroj akcija u našim planinama .nek te srića prati

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime