SLUŽBENO Zoran Mamić podnio ostavku nakon presude

Sam je dao ostavku 

Vrhovni sud danas je potvrdio nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.


Zdravko Mamić je sada i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić, do večeras trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora.

Nakon objavljene presude postavilo se pitanje smije li Zoran Mamić ostati trener Dinama ili po slovu zakona mora iste sekunde napustiti klupu hrvatskog prvaka.

Mamić nakon presude sam dao ostavku

Nekoliko sati nakon objavljene presude oglasio se i trener Dinama.

“Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu”, poručio je Mamić, javlja Index.

Krznar novi trener

Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba.

Da Mamić nije sam podnio ostavku, Dinamo bi morao s njim raskinuti ugovor prema Zakonu o sportu koji navodi kako niti jedna osoba koja je pravomoćno osuđena na kaznu dužu od šest mjeseci ne može voditi ni organizirati sportska natjecanja ili obavljati stručne poslove u sportu.

Dinamo će za tri dana igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Europsa lige protiv Tottenham Hotspura, dok u prvenstvu drži prvo mjesto s dva boda više i utakmicom manje od drugog Osijeka, javlja Index.Kao trener Dinama Zoran Mamić je u dva navrata sjedio na klupi Modrih, a osvojio je četiri naslova prvaka i dva Kupa.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime