Danas je nakon svečanosti otvaranja Studentskog doma “Bruno Bušić”, službeno otvoren i poduzetnički inkubator za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu. Završetkom projekta “Razvoj poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu” stavljen je u funkciju prvi inkubator za visoke tehnologije u Republici Hrvatskoj, s nositeljem UNIST Tehnološki park d.o.o. Split.

Naime, riječ je o kapitalnom projektu za Grad Split koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Poziva ‘Razvoj poslovne infrastrukture’, za koji su odobreni prihvatljivi troškovi od 20 milijuna kuna, dok je maksimalni iznos bespovratnih sredstava 19,83 milijuna kuna.

„Inkubator“ su svečano otvorili ministar znanosti i obrazovanja RH Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić te ravnatelj Tehnološkog parka Sven Gotovac.

Do kraja godine se očekuju prve start-up firme

Ravnatelj Tehnološkog parka je sada već bivši dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sven Gotovac. Kazao nam je da tehnološki park ima prije svega važnost zbog uspostava poduzetničke infrastrukture za unapređenje poduzetničkog sektora visokih tehnologija u Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz razvoj inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu.

Otkrio nam je da će se u skoro vrijeme raspisati natječaj preko kojeg će brojni start-upovi i nove firme koristiti prostore inkubatora.

– Raspisat ćemo natječaj tijekom listopada, uglavnom su završeni radovi, ali još nam nedostaju neke tehničke primopredaje koje moramo obaviti. Natječaji su pripremljeni i oni će biti objavljeni uskoro. Moram reći, ovo jedan kvalitetan projekt i objekt – kazao je Gotovac.„Ovo je izvrsna prilika za studente“

Osim toga rekao nam je da je Sveučilište u Splitu pokrenulo ovaj projekt zbog izrade inkubacijskog centra visokih tehnologija upravo na ovoj razini te da studenti s fakulteta imaju prostor u kojem će se dodatno usavršavati.

– Samim time studenti razvijaju svoje ideje i dodatno se usavršavaju. Ja očekujem da će nam brojne firme početi dolaziti već tijekom ove godine – rekao je te nadodao:

– Studenti će sigurno biti zainteresirani i ovo će njima biti jedna lijepa i pozitivna priča. Ne sumnjam u veliku zainteresiranost istih – zaključio je ravnatelj Poduzetničkog inkubatora.

Nadodajmo da će ‘Inkubator’ imati 140 smještajnih jedinica za zaposlenike, 26 modularnih ureda, jedan co-working prostor s 45 radnih mjesta, u kojem će se uskoro moći smjestiti start-up tvrtke s područja čitave Županije.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime