SLUŽBENO OTVOREN ADVENT U SPLITU: Financijska sredstva namijenjena za klizalište preusmjerena su KBC-u Split

"Umjesto klizališta, kupit ćemo pet uređaja za visoki protok kisika onima kojima je u ovim vremenima to najpotrebnije" – otkrio je gradonačelnik Krstulović Opara


Službeno je paljenjem prve adventske svijeće u parku Đardin otvoren splitski Advent.


Svečanom otvorenju nazočili su gradonačelnik grada Splita Andro Krstulović Opara, direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić, ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović i katedralni župnik don Ante Mateljan iz katedrale svetoga Dujma.

Otvorenje i paljenje prve adventske svijeće molitvom i blagoslovom je upriličio katedralni župnik don Ante Mateljan.

– Možemo bdjeti i biti budni iz straha odnosno bojazni, ali možemo bdjeti i biti budni u nadi očekivanja. Kada je po srijedi budnost onda je tu i radost, onda je budnost čežnja. Tu onda nema mjesta strahu – prigodno je kazao katedralni župnik.

Osim toga istaknuo je da je Božić i Advent vrijeme radosti i mira.

– Božić bi nam trebao biti vrijeme radosti i mira. Molimo Gospodina da nam što prije prođe ovo teško vrijeme krize kroz koju prolazimo – zaključio je Mateljan.“Molimo za liječnike i medicinske sestre”

Prisutnima se obratio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Kazao je da nam je u ovim vremenima molitva najpotrebnija.

– Ne zaboravimo dobre želje uputiti medicinskim sestrama i liječnicima koji brinu diljem Hrvatske i svijeta za one kojima je potrebna pomoć – istaknuo je Krstulović Opara.

Kazao je da ove godine neće biti tradicionalnog klizališta u Đardinu, međutim financijska sredstva koja su bila namijenjena za dječje radosti preusmjerena su KBC-u Split.

Umjesto klizališta kupuju se medicinski uređaji za KBC Split

– Ponosan sam na sve vijećnike Turističke zajednice Split, a i na sve vas drage sugrađanke i sugrađani. Financijska sredstva koja su bila namjenjena za klizalište bit će preusmjerena za kupnju pet uređaja za visoki protok kisika onima kojima je u ovim vremenima to najpotrebnije – otkrio je gradonačelnik.

Naglasio je nadalje da nam je u ovim danima potrebna žrtva i suosjećanje sa svima koji su bolesni te koji prolaze najteže životne trenutke.

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović nije krio zadovoljstvo, ali i ponos što će bolnica dobiti nove uređaje kojima će se liječiti najteži covid bolesnici.

“Hvala svima vama. Ovo je vrijedan poklon za bolnicu”

– Uistinu se zahvaljujem na ovoj hvale vrijednoj donaciji. Na žalost ti uređaji su nam prijeko potrebni u ovim vremenima. Nitko nije mogao očekivati, planirati, niti sanjati da će se umjesto klizališta bolnici poklanjati uređaji. Ali kada je već to tako, srdačno se zahvaljujem gradonačelniku na ovoj inicijativi, Turističkoj zajednici i svim našim građanima. Ovo je vaš poklon bolnici – zahvalan je Meštrović.

Direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić srdačno je pozdravila okupljene kojima je poželjela ugodne blagdane.

– Večeras smo zapalili svijeću nade, s nadom da će pandemija uskoro završiti te da ćemo svi uskoro uživati sa svojim obiteljima i prijateljima. Molimo vas da budete odgovorni te da vodite računa o svom zdravlju i o zdravlju svih drugih – kratko je kazala.

Glazbeni dio programa uveličao je duo truba, a tradicionalnom šetnjom preko Đardina, Rive, Trga Gaje Bulata te razgledavanjem fontana ispred crkve sv. Frane završila je službena svečanost otvorenja još jednog Adventa u Splitu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime