Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju danas, 21. studenog, održan je završni dio obuke 4. pješačke pukovnije pričuvnog sastava Oružanih snaga RH, kojoj je nazočio zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković.

Obraćajući se pripadnicima 4. pukovnije iz Primorsko-goranske županije, general Jurković izrazio je zadovoljstvo njihovim odazivom i motivacijom te ukupnim rezultatima koje su postigli na obuci. Također, naglasio je važnost organiziranja i daljnjeg održavanja razvrstane pričuve, njenu ulogu u odgovorima na sigurnosne ugroze, kao i pomoći civilnoj zajednici u situacijama elementarnih nepogoda.

Zapovjednik Pješačke pukovnije pukovnik Zoran Pervan istaknuo je kako se pozivu odazvao visok postotak pozvanih pričuvnika, njih 117 s područja Primorsko-goranske županije, koji su na obuci od 16. do 22. studenog.

– Obuka se provodi u cilju osposobljavanja i pripreme pričuvnika za samostalnu provedbu procesa vojnog donošenja odluka i procesa vođenja postrojbi, a između ostaloga uključuje i obuku osvježenja iz rukovanja osobnim naoružanjem – pojasnio je pukovnik Pervan.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime