Tamara Visković više neće biti ravnateljica Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje “Zlatna vrata”. Kako stvari staje, nakon njenog mandata ovom će ustanovom ubuduće upravljati HDZ-ovac Ivo Uglešić, profesor povijesti u splitskoj gimnaziji Marko Marulić.

Ovakav razvoj događaja digao je pravu buru u splitskoj javnosti na kraju 2018. godine. Podužom objavom na svom Facebook profilu na o svemu se oglasila sama Tamara Visković.

“U protekla tri dana, čini mi se kao da ih je prošlo deset, primila sam toliko poruka pozdrava podrške poštovanja pozitive i potpore (što je u biti isto ko podrška al bilo mi je cool kako su me krenule riječi na P) da mi se jedno od neugodnijih iskustava u životu rastopilo ko fekalija pri obilnoj oborini. Nisam stigla svima zahvaliti, nekima nisam niti odgovorila, jer mobitel neprekidno zvoni, poruke stižu, svi pitaju pa kako je do toga došlo, pa možemo li što napraviti…

Pa krenimo redom…

1. Hvala. Prijateljima. Kolegama. Ljudima koje uopće ne znam a koji su našli vremena i volje da kažu lijepu riječ, da se angažiraju na ovaj ili onaj način. Nisam imala pojma da vas je toliko. Sama ideja da postojite tu negdje mi je fantastična.

2. Nemam pojma kako je do toga došlo i fakat me nije briga. U lipnju, kada sam razgovarala s Alenom Munitićem o pokretanju kina Bačvice, rekla sam mu da se ne uzdam ni u kakve priče i izjave, previše sam se ja priča i izjava naslušala, i da nas samo jedna jedina stvar može spasit – i tad smo u glas rekli, sjećam se ko da je pred pet minuta bilo – ‘da radimo dobro’. Da radimo toliko dobro da možda, samo možda, nekome bude neugodno razbucat priču. Da radimo toliko dobro da ljudi koji nas uopće ne znaju budu spremni doć pred vrata kina i reći No Pasaran. Tako sam razmišljala i o Kinoteci. Nikad mi napamet nije palo da sam na tom mjestu iole sigurna. Mislila sam, jedino, da možda, samo možda, ako budemo radili stvarno dobro, kad vrijeme dođe, možda nekome bude neugodno sve razbucat. Ako budemo radili stvarno s ljubavlju i energijom i mjerljivim, konkretnim rezultatima, možda budemo sreće da naletimo na nekog pragmatičnog i mudrog, tko će razumjeti da je svaki naš uspjeh njegova besplatna reklama. Ako budemo postigli da Splićani vole ne samo ono što radimo, nego i kako to radimo, i zašto, da će možda, možda reći ‘ejebigasadjedosta’ baš kad Kinoteka dođe na red. Puno je to možda, ali bolje od možda nema.

3. Možete. Ne dajte da vam kažu da tako stvari u svijetu stoje i s njima se treba pomiriti, i koje još sve fraze postoje da bismo ostali di jesmo. Da smo se svi uvijek mirili s time kako stvari stoje još bismo skakali s grane na granu. Ne znam baš hoće li to pomoći kinoteci. Al jedino tako možemo pomoći jedni drugima.

4. Stay tuned.” – napisala je Visković.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime