Sovenska stranka Socijaldemokrati pozvala je na smjenu ministra unutarnjih poslova Aleša Hojsa zbog toga što je dopustio koncert Marka Perkovića Thompsona u Mariboru.

Socijaldemokrati u objavi na Twitteru zatražili su Hojsovu smjenu nakon što je dozvolio koncert unatoč protivljenju policije, lokalne uprave, EU i nekih žrtava te tako potaknuo “promociju ustaštva”, prenosi Index.

“Strah. Ovom odlukom gazi se ljudsko dostojanstvo. Policija, EU i neke žrtve vide prijetnju u podignutoj desnici i skandiranju ustaša ‘Za dom spremni'”, stoji u tvitu slovenskih Socijaldemokrata.

“Ako se koncert ne održi, Hojs obećao 150.000 eura odštete organizatoru”

Nadalje, slovenski socijaldemokrati navode da je ministar Hojs svojim potpisom omogućio odštetu ako se koncert ne održi.

“S druge strane, ako se koncert ne održi, Aleš Hojs svojim je potpisom omogućio da se organizatorima isplati odšteta od 150 tisuća eura. Odštetu će platiti građani”, tvrde socijaldemokrati.

Inače, ova slovenska stranka i ranije je najavljivala da će tražiti parlamentarnu interpelaciju protiv ministra Hojsa jer zastupa i podržava “ideologiju mržnje”.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime