Slovenska posada “BGFC Mass” s kapetanom Sašom Apostolovskim pobjednici su 5. “Tuna fever Rogoznica 2019.”, a pobjedu su zavrijedili u subotu, zadnjeg dana natjecanja ulovom teškim 46,6 kilograma.

Uz kapetana, pobjedu su zavrijedili članovi posade Andrej Brodnik, Mladen Čeru, Roman Uršić i Baštijan Leben.

Tuna na slovenskom brodu bila je i jedini ulov zadnjeg ribolovnog dana, a slovenski ribolovci su i dan prije ulovili tunu tešku 59,4 kg te tako postali pobjednici natjecanja.

Drugo mjesto osvojila je posada “Taboo teama”, a posada iz Pakoštana ulovila je i najteži trofej rogozničkog natjecanja težak 62, 8 kilograma te su uz drugo mjesto osvojili i nagradu za trofejnu tunu.

Treće mjesto osvojila je posada broda “Tajna veza” ulovom od 54,6 kilograma.

Slovenski gosti nisu skrivali oduševljene zbog pobjede. U Rogoznicu su stigli prvi put i pobijedili.Ova turističko-ribolovna manifestacija održava se petu godinu zaredom u organizaciji splitskog kluba “Big game fishing Hrvatska”, uz podršku brojnih institucija, pokroviteljstvo Predsjednice RH, te podršku Hrvatske turističke zajednice kao i Općine Primošten.

Svake godine manifestacija privuče brojne ljubitelje ribolova, ali i domaće te strane turiste jer se osim natjecanja na rivi održava i sajam domaćih proizvoda, a friško ulovljena tuna priprema se na gradelama za sve koji se nađu na rivi.

Primjerci tune uvijek izazivaju zanimanje jer svi žele vidjeti i fotografirati morske kapitalce.
Osim iskusnih ribolovaca nagrađeni su i najmlađi natjecatelji u “little gameu” Lucija Medić, Antonio Mijalić i Marija Blajić.

Svečanost na prepunoj rogozničkoj rivi vodila je Sandra Barčot, a nagrade najboljima uručili su Boris Županović, organizator natjecanja i predsjednik splitskog “Big game fishing Croatia” te načelnica Rogoznice Sandra Jakelić.

5. “Tuna fever Rogoznica 2019.” završena je slavljem, pjenušcem i vatrometom za laureate, a atmosferu je na pozornici dodatno zagrijala Maja Šuput.