Već dvije godine, u centru Splita, na adresi Andrićeva 3, odmah uz najpoznatiji splitski park Đardin, nalazi se slastičarnica Waffle express.

– Bubble waffle otkrili smo u Londonu, iako su možda još poznatije na istoku nego u Europi, a za razliku od običnih vafli, bubble su drugačije teksture. Izvana su hrskave, a iznutra sočne i mekane. Služimo i slatke i slane, a na pitanje s čim se sve mogu puniti – vlasnici Waffle expressa su se nasmijali.

– Ma s čim vam god padne napamet, ali idemo redom. Waffle se mogu posuti samo šećerom ili cimetom, ali su najčešće se ipak traže punjenja s Nutellom, plazma keksom, orasima. Ili kombinacije: Banana Split u koju ide Nutella, sladoled vanilija, banana, šlag i preljev. Takvih kombinacija ima mnogo, Raffaelo, M&M tj. Kinder, Giotto itd.,a nazivaju se prema određenim brandovima čokoladica koje se u waffle stavljaju. No, naši kupci vole i waffle s voćem kao što je “šumska bomba” u koje ide svježe šumsko voće – otkrivaju nam poznati splitski poduzetnici.

Slane bubble waffle izgledaju poput samostalnog obroka. Ako naručite primjerice “Dalmatino” servirat će vam wafflu od slanog tijesta s pršutom, mozzarellom, mileramom, cherry rajčicama i rikulom. Osim pršuta postoje i oni s kulenom, te pizza varijanta, ali naravno, možete odabrati i opciju “sam svoj majstor” te u ovu slasnu deliciju složiti punjenje po vlastitom izboru.

Nova terasa

– Poput ostalih, i mi smo jedva dočekali ponovno otvaranje, a za naše stare, li i nove goste, imamo i novu terasu – dodaju.

Zanimalo nas je li slastičarna pripremila kakva iznenađenja i turistima koje ovog ljeta, svi zajedno priželjkujemo?

– Naravno. Lani su nam stalno tražili doručak pa ćemo ove godine za njih pripremiti bubble waffle s kajganom!

Dio ponude koju i sami morate kušati pogledajte u nastavku…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime