-Okupili smo se kako bismo dali podršku jednom od nas, Miroslavu Škori”- započela je govor u Lisinskom glumica Nada Gačešić Livaković, prije nego što će najaviti predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru.

Kako navodi Dnevnik.hr, u punoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Škoro je u 10:30 počeo svoj veliki predizborni izborni skup.

Gačešić Livaković rekla je i kako je Škoro sebe i svoju obitelj izložio “bjesomučnim napadima strukture koje drmaju Hrvatskom da bi narodu vratio ono što mu je oteto – njegovu državu Hrvatsku, slobodnu i suverenu”.

Zatim je na pozornicu stupio Jacques Houdek koji je otpjevao hrvatsku himnu da bi se održala minuta šutnje za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Jacques je nakon toga otpjevao Škorinu pjesmu “Tamo gdje je dom”.

Na skup su, među ostalim, došli Ruža Tomašić, Željko Glasnović, Zlatko Hasanbegović, Miro Bulj, Nikola Grmoja, Božo Petrov, Hrvoje Zekanović, Bernardica Juretić

Nakon još nekoliko scenskih nastupa na pozornicu je stupila Gačešić Livaković koja je rekla da su Hrvatima često sudili zbog domoljublja.

– A od 23. lipnja sude i njemu jer se usudio dirnuti strukture koje desetljećima drmaju Hrvatskom. Što se boje neovisnog čobvjeka kojeg ne mogu kontrolirati- rekla je Gačešić Livaković i zamolila sve u dvorani da pozdrave “budućeg predsjednika Republike Hrvatske, Miroslava Škoru”.

Na pozornicu je uz taktove pjesme “Sude mi” došao i Škoro. Rekao je kako je cijela priča nastala iz jedne majčine suze i svih majčinih suza diljem Hrvatske i BiH.

– Iz te suze nastao je tsunami kojeg nitko više neće moći zaustaviti – rekao je Škoro.

Obrecnuo se na predsjedničkog protukandidata Zorana Milanovića, rekavši kako je Hrvatska normalna, ali “da nekima treba dulje da to shvate”.

Dotakao se i HDZ-a. Rekao je kako HDZ od prije 30 godina i ovaj današnji nemaju dodirnih točaka osim naziva. Prisjetio se kritika da je izdao HDZ.

“Plenković je izdao HDZ”

– Ne. Ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković. A glas za Kolindu Grabar-Kitarović je glas za Andreja Plenkovića. Obraćam se i simpatizerima HDZ-a, bit ću vaš predsjednik. Baštinit ću politiku prvog hrvatskog predsjednika i nikada vas neću iznevjeriti – zagrmio je Škoro. Nastavio je još oštrije.

– Jadna je država u kojoj se predsjednica države bavi srpskim čokoladama, hrvatkim čokolinima, rođendanskim tortama, zatvorskim kolačima i na sve moguće načine pokušava oteti posao nama pjevačima. To joj Jacques nikad neće oprostiti. Zamislite da Franjo Tuđman pjeva na rođendanskim proslavama ili da se slika pred ogradom Bijele kuće – rekao je i dodao da će deestradizirati funkciju predsjednika.

Prozvao je i Andreja Plenkovića jer mjesec dana nije primio učitelje, što je nazvao sramotom – prenosi Dnevnik.hr.

Najavio je i jedan od prvih referenduma, onaj o izmjeni Ovršnog zakona. Rekao je i da očekuje ostavku Vlade ako Grabar-Kitarović izgubi izbore te da su ovi izbori posebno važni jer se, kaže, sprema velika koalicija.

Što je još poručio mladima i koju je poruku poslao ogromnom broju birača, pročitajte ovdje.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime