Škoro: Bujanec je objavio montirani video. Mislio sam na prekopavanje arhiva

Miroslav Škoro je kazao da su neke njegove izjave proteklih dana bile montirane, a sve s ciljem da ga se lažno prikaze građanima


-Svi se moramo suočiti s činjenicama da po pitanju svega onoga što se dogodilo u Vukovaru 1991. godine, kao i pitanja nestalih osoba, već dugo vremena nije napravljeno ništa, rekao je potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro koji je u nedjelju posjetio Vukovar kako bi upalio svijeću u spomen na ubijene i nestale.


-Trebali bi možda svi manje pričati, šutjeti i moliti se da se to nikada neće ponoviti, a žrtvama odati dužno poštovanje na način da ćemo naći znanstveni pristup, otvoriti arhive, vratiti ih u Hrvatsku i konačno to poglavlje naše povijesti zatvoriti, rekao je Škoro u izjavi novinarima.

Odgovarajući na upite novinara u svezi (ne)postavljanja ćiriličnih ploča u Vukovaru Škoro je rekao kako osobno nema ništa protiv ćirilice ali i kako je ćirilici u Vukovaru može biti mjesto tek kada se o tom pitanju dogovore Vukovarci. Kazao je i kako zna i pisati ćirilicu te da ćirilica kao pismo nikome u Hrvatskoj osobno ne smeta ali i da je Vukovar nešto sasvim drugo od ostatka Hrvatske po tom pitanju, piše Večernji list.

Govoreći na tu temu istakao je kako je Vukovar doista mjesto posebnog pijeteta i da je Vukovar mjesto u kojem ćirilica izaziva sasvim drugačiji osjećaj od ostatka Hrvatske,

-Kada budem predsjednik države ili kada se bude dogodila takva situacija, a ja budem još živ, kada se moj prijatelj hrvatski pukovnik Peđa Mišić bude sa ostalim Vukovarcima dogovorio da ploče budu na ćirilici ili neko drugom pismu, ja ću ga sam pridržati da je on sam gore zavida, rekli bi dolje u Dalmaciji, a do tada nemojmo se igrati s osjećajima Vukovaraca i Vukovara, rekao je Škoro.

Kazao je i da su neke njegove izjave proteklih dana bile montirane, a sve s ciljem da ga se lažno prikaze građanima. Istakao je kako je istina o Vukovaru, Škabrnji, Bleiburgu, Jasenovcu ono to je nužno Hrvatskoj i njenim građanima.-Ako poslušate tu vijest koja je izmontirana onda ona glasi da ćemo prekopati sve, a nakon toga definitivno ne ide riječ Jasenovac. Kao znanstvenik uistinu tvrdim da treba prekopati sve arhive i učiniti ih dostupnima te znanstvenim pristupom doći do istine. Nažalost, naše arhive su uglavnom u Beogradu. Ako se mi ne možemo dogovoriti kako doći do istine onda treba utvrđivanje istine prepustiti međunarodnim komisijama, pojasnio je Škoro.

Podsjetimo, u subotu poslijepodne je na Facebook stranici Velimira Bujanca objavljen video obraćanja Miroslava Škore na skupu u Novom Zagrebu s dijelovima u kojem govori o Danu antifašističke borbe, pozdravu ‘ZDS’ te Bleiburgu i Jasenovcu, javlja Večernji list.

Bilo je riječi i o potencijalnom predsjedničkom kandidatu Miroslavu Kolakušiću koji je rekao kako će sebi, kada postane predsjednik, povisiti plaću, a obitelj preseliti na Pantovčak.

-Ne treba povećavati plaću predsjednika Republike. Neće se nitko ujutro probuditi u boljoj Hrvatskoj ako ne budemo jako puno radili. Pri tome moramo davati onima koji puno više trebaju nego što trebaju gospodin Kolakušić i ja. Ako se on natječe za ovu poziciju da bi imao veću plaći, onda mu to nije dobar motiv, rekao je Kolakušić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. smećaru, izostavi Vukovar iz svojih ratno profiterskih usta. ovi desničari su pičketine, uvik kad kažu ono šta misle, moraju se kasnije opravdavat da nisu tako mislili. bit će da im još uvik udba ne dopušta slobodu govora i slušat vilu velebita, zeku i potočića.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime