BBQ Škatula, jedini splitski “barbecue” restoran koji svojom ponudom i jedinstvenim okusima koje nudi postaje sinonim za splitsku BBQ ponudu.

Neizostavna gurmanska stanica u Splitu postala je unazad nekoliko mjeseci upravo BBQ Škatula na Pojišanu. Jedinstven način pripreme mesa upravo je ono u čemu je Škatula jedinstveni pojam.

Posebna peć – “smoker”

Za svu čaroliju zaslužna je posebna peć, odnosno “smoker” koji se koristi pri pripremi mesa. “Smokanje” ili lagano pečenje na dimu, kako bi se to kod nas reklo, posebnost je kod pripreme mesa. Meso se priprema na niskim temperaturama, a višesatnim pečenjem dolazimo do okusa i stanja mesa koje krasi našu ponudu (Pulled pork/chicken odnosno  vučena svinjetina i piletina). Ove metode pečenja popularne su u američkoj gastro ponudi, no kod nas nismo naišli na slične metode pripreme a samim time i slične gastro ponude.

Dugotrajna (višesatna) marinada nakon koje se komadi mesa ovisno o njihovoj veličini (težini) “smokaju” od nekih 4-5 sati koliko treba pilećim komadima mesa pa do 11-12 pa i više sati koliko treba svinji (svinjska lopatica).

Jedinstvenost ponude – BBQ rebarca

Također, BBQ rebarca su jedinstvenost iz ponude uz dugotrajnu marinadu i pečenje te su ne usporediva s rebarcima koje možemo naći na menijima raznih restorana.

Kako bi se spoj domaće “in house” marinade i mesa koje se “smokanjem” pripremi upotpunio i zaokružio pri posluživanju u domaće, pomno birano brioche pecivo nužno je bilo razviti BBQ umake koji će odgovarati okusima mesa kako bi stvorili cjelinu koja će biti okosnica naše ponude. Upravo zato, razvili smo domaće BBQ umake popularno zvani “crveni” i “bijeli”, a uz njih ponudu BBQ Škatule zaokružuju domaći krumpir (pomfrit) i coleslaw salata kao prilozi.

Škatula je bila hit Adventa u Perivoju!

Protekli Advent u Perivoju bio je jedan od najpopularnijih adventskih kutaka u Splitu. Među rekordnim brojem kućica prisutan je bio i jedni istinski BBQ u gradu, BBQ Škatula! Posjetitelji su prepoznali kvalitetu burgera i rebaraca, te je pred kućicom uvijek vladala gužva. Posebno pripremano meso, domaći BBQ umaci, pomfrit i brioche peciva, sve to bili neodoljivi razlozi da Škatula u Perivoju bude apsolutni hit za svačije nepce.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime