Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

ŠKATULA - JEDINI SPLITSKI "BARBECUE" Burgeri i rebarca BBQ Škatule na Pojišanu oduševljavaju okusima i kvalitetom

SPONZORIRANI SADRŽAJ / Foto: Promotivne fotografije31. siječnja 2020. 00:41
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

BBQ Škatula, jedini splitski “barbecue” restoran koji svojom ponudom i jedinstvenim okusima koje nudi postaje sinonim za splitsku BBQ ponudu.

burger_skatula(31)
GALERIJA
Kliknite za pregled

Neizostavna gurmanska stanica u Splitu postala je unazad nekoliko mjeseci upravo BBQ Škatula na Pojišanu. Jedinstven način pripreme mesa upravo je ono u čemu je Škatula jedinstveni pojam.

Posebna peć - "smoker"

Za svu čaroliju zaslužna je posebna peć, odnosno “smoker” koji se koristi pri pripremi mesa. “Smokanje” ili lagano pečenje na dimu, kako bi se to kod nas reklo, posebnost je kod pripreme mesa. Meso se priprema na niskim temperaturama, a višesatnim pečenjem dolazimo do okusa i stanja mesa koje krasi našu ponudu (Pulled pork/chicken odnosno  vučena svinjetina i piletina). Ove metode pečenja popularne su u američkoj gastro ponudi, no kod nas nismo naišli na slične metode pripreme a samim time i slične gastro ponude.

burger_skatula(10)
GALERIJA
Kliknite za pregled

Dugotrajna (višesatna) marinada nakon koje se komadi mesa ovisno o njihovoj veličini (težini) “smokaju” od nekih 4-5 sati koliko treba pilećim komadima mesa pa do 11-12 pa i više sati koliko treba svinji (svinjska lopatica).

Jedinstvenost ponude - BBQ rebarca

Također, BBQ rebarca su jedinstvenost iz ponude uz dugotrajnu marinadu i pečenje te su ne usporediva s rebarcima koje možemo naći na menijima raznih restorana.

burger_skatula(15)
GALERIJA
Kliknite za pregled

Kako bi se spoj domaće “in house” marinade i mesa koje se “smokanjem” pripremi upotpunio i zaokružio pri posluživanju u domaće, pomno birano brioche pecivo nužno je bilo razviti BBQ umake koji će odgovarati okusima mesa kako bi stvorili cjelinu koja će biti okosnica naše ponude. Upravo zato, razvili smo domaće BBQ umake popularno zvani “crveni” i “bijeli”, a uz njih ponudu BBQ Škatule zaokružuju domaći krumpir (pomfrit) i coleslaw salata kao prilozi.

Škatula je bila hit Adventa u Perivoju!

Protekli Advent u Perivoju bio je jedan od najpopularnijih adventskih kutaka u Splitu. Među rekordnim brojem kućica prisutan je bio i jedni istinski BBQ u gradu, BBQ Škatula! Posjetitelji su prepoznali kvalitetu burgera i rebaraca, te je pred kućicom uvijek vladala gužva. Posebno pripremano meso, domaći BBQ umaci, pomfrit i brioche peciva, sve to bili neodoljivi razlozi da Škatula u Perivoju bude apsolutni hit za svačije nepce.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
2
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
1
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Besplatne STEM radionice za učenike u Splitu i Sinju: počinju prijave za 10. i 11. ciklus programa FAUST
5
sek
Besplatne STEM radionice za učenike u Splitu i Sinju: počinju prijave za 10. i 11. ciklus programa FAUST
Emotivan dan u Hrvatskom domu u Splitu. Obilježen je Međunarodni dan volontera: "Oni su snaga"
10
min
Emotivan dan u Hrvatskom domu u Splitu. Obilježen je Međunarodni dan volontera: "Oni su snaga"
U Zavodu za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split uspješno odstranjen tumor vrata težak 3,3 kilograma
20
min
U Zavodu za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split uspješno odstranjen tumor vrata težak 3,3 kilograma
Poznajete li muškarca sa slike? Splitska policija ga traži, evo zbog čega
31
min
Poznajete li muškarca sa slike? Splitska policija ga traži, evo zbog čega
Dolazak Svetog Nikole u Kaštel Sućurac uz obilje pjesme, veselja i dobre hrane
39
min
Dolazak Svetog Nikole u Kaštel Sućurac uz obilje pjesme, veselja i dobre hrane
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    5. prosinca 2025. 01:49
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
  • Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    4. prosinca 2025. 21:16
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.