Sirijac: Policija me kod Plitvica razdvojila od 5-godišnje kćeri. Pomozite mi!

Kako je otac djevojčice kazao aktivistima iz Are You Sirious, Allsina majka je preminula, a njih dvoje pobjegli su od rata u nadi da će na europskom tlu pronaći sigurnost

Već danima traje potraga za malom Allsom, petogodišnjom sirijskom djevojčicom koja je prilikom nezakonitog protjerivanja iz Hrvatske razdvojena od svojeg oca, objavili su aktivisti iz Are You Sirous.


Samohrani otac iz Sirije prvo je objavio na Twitteru poziv u pomoć u potrazi za petogodišnjom kćerkom Allsom za koju tvrdi da ju je hrvatska policija uzela kad su uhvaćeni nakon što su iz Bosne i Hercegovine prešli hrvatsku granicu, piše Index.hr.

Kako je otac djevojčice kazao aktivistima iz Are You Sirious, Allsina majka je preminula, a njih dvoje pobjegli su od rata u nadi da će na europskom tlu pronaći sigurnost. Dodaju da fotografije djevojčice objavljuju na izričitu molbu njezina oca, koji očajnički pokušava saznati bilo kakvu informaciju o tome kako je i gdje je njegova kći.

Nakon dva dana hodanja stali su kupiti hranu

Prije otprilike 12 dana zajedno s još jednom obitelji izbjeglica iz Iraka ušli su u Hrvatsku. Nakon dvodnevnog hodanja bili su gladni i iznemogli. Allsa je čekala s drugom obitelji, a njezin otac ušao je u trgovinu kupiti hranu i vodu. Policajci su ga zaustavili, strpali u automobil i odvezli natrag u BiH, ignorirajući njegove molbe da se vrate i pronađu malenu Allsu.

Pritom su mu, tvrdi, kao i mnogima prije njega uzeli novac i razbili mobitel. Uništeni mobitel bio je i jedini način da ponovno stupi u kontakt s obitelji s kojom bi se i dalje mogla nalaziti njegova kći.

Sve je prijavio bosanskoj policiji koja je obećala kontaktirati hrvatske vlasti, no sudbina djevojčice i dalje je nejasna, javlja Index.hr.„Otac je u jako lošem psihičkom stanju i osim što želimo naći djevojčicu, brinemo se i za njega“, kazala nam je Alma Pezerović, koordinatorica organizacije Save the Children koja radi s izbjeglicama na terenima u Bosni i Hercegovini.

“Ako itko ima informacije o njenom kretanju, molimo vas da nam se javite. Posebno je zabrinjavajuće što je Allsa već drugo malo dijete u samo nekoliko dana za koje znamo da je prilikom intervencije hrvatskih policajaca razdvojeno od svoje obitelji”, poručuju iz Are You Sirious.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime