Osmijeh mu ne silazi s lica, ali iza njega su teški mjeseci. Prošlo ljeto je zamijenio kolegu u smjeni i završio na požaru u Braču. Dok su hodali po zgarištu, došlo je do nezgode.

– Ja sam zauzeo njegovu poziciju i niti dva slijedeća metra, drugi kolega je pustio granu i ona me strahovito opalila u oko – prisjeća se Josip Santo, pripravnik DVD-a Sinj.

Hitno je prevezen u Split, gdje je uspješno operiran, ali zbog komplikacija i mrene, vidio je svega pet posto na desno oko.

– Ta siva mrena je uznapredovala tako da na to desno oko sam vidio pet posto, praktički sam bio slijep – kaže Josip za RTL.

Prognoze su bile loše, ali preko klinike u Novom Sadu došli su i do ruskih stručnjaka. No trebalo je skupiti oko 10 tisuća eura za liječenje.

– U Sinju je bilo jedno aposlutno jedinstvo – od običnih građana, udruga građana, sportskih udruga. Svi su se odazvali humanitarnoj akciji kako bi prikupili novac za Josipovo liječenje – kaže Nikola Vučković, JVP Sinj.

Josip je operiran u klinici Fjodorov na svoj rođendan. 19. ožujka ugrađena mu je leća u ozljeđeno oko.

– Nisam imao hrabrosti otvoriti oko u početku, tek poslije nakon dan sam otvorio oko i nisam mogao vjerovati da opet vidim. Nakon dugih osam mjeseci opet sam progledao, baš sam bio sretan – kaže Santo.

Vid na oko mu se vratio 70 posto, sitne detelje ne vidi, ali nosit će i naočale.

– Nisam bio siguran kako će to će biti, ali nadao sam se najboljem, da se nasmijemo skupa, odemo igrati balun, da se vrati vatrogastvu kao što je rekao – kaže Mirko Čurković, Josipov prijatelj i vatrogasac.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime