Sinjani ljuti: Od Grada Splita zatražili korištenje dodatnih autobusnih stajališta

Nezadovoljni putnici s područja Cetinske krajine, ali i grada Splita koji na posao putuju u Sinj, tvrde da su zbog takve odluke Grada Splita "zakinuti"

Nakon što je prije dva dana na Ferati objavlje članak “Gdje će u Splitu stajati sinjski autobusi?”, na mail ove redakacije i Hit radija nastavile su stizati reakcije nezadovoljnih putnika koji svakodnevno putuju na relaciji Sinj – Split.


Naime, od početka ove godine na snagu je stupio zaključak kojim je Grad Split međugradskim prijevoznicima omogućio legalno zaustavljanje na autobusnim stajalištima na samo tri lokacije u oba smjera na području grada i to na Poljičkoj cesti ispred bolnica Firule i Križine i u Ulici Domovinskog rata kod hotela “Atrium”.

Nezadovoljni putnici s područja Cetinske krajine, ali i grada Splita koji na posao putuju u Sinj, tvrde da su zbog takve odluke Grada Splita “zakinuti”, jer moraju putovati i sat ranije kako ne bi kasnili na posao ili u školu, budući su navedena stajališta znatno udaljena od njihovih odredišta, odnosno autobusnih stajališta koja su do sada koristili, piše Ferata.

Babić: Otvoreni smo za iznalaženje rješenja

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita Damir Babić, na upit o postojanju mogućnosti da Grad međugradskim autobusima dozvoli zaustavljanje na dosadašnjim stajalištima javnog gradskog prijevoza, odgovorio je kako prijevoznici mogu zatražiti od Grada Splita korekciju ove odluke uz argumentirane razloge te da su u tom smislu otvoreni za komunikaciju, suradnju i iznalaženje rješenja.

Direktor Prometa Sinj, Dražen Radalj, je kazao kako je već zatražio od Grada Splita da autobusima u vlasništvu ove prijevozničke tvrtke dopusti korištenje svih autobusnih stajališta koje je i do donošenja ove odluke ista koristila. Radalj je dodao i kako se nada pozitivnom odgovoru iz Grada Splita, kako bi autobusi sinjskog Prometa ubuduće mogli koristiti stajališta Pazar, Općina, Smokovik i druga. O ovom problemu, kazao je, razgovarao je i s nadležnima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kako Ferata saznaje u Gradu Splitu, gradske službe bi se u što skorije vrijeme trebale očitovati o zahtjevu direktora Prometa Sinj te će nastojati maksimalno izaći u susret zahtjevu prijevoznika.Direktora sinjskog Prometa je upitan i za (ne)stajanje autobusa kod Masle i Čarića u Brnazama. Radalj je istaknuo kako prometni propisi prometnim tvrtkama i vozačima nalažu da radi ukrcaja i iskrcaja putnika mogu stajati samo na ugibalištima uz prometnice te da u suprotnom krše prometne propise. Stoga je uputio molbu putnicima da se i oni pridržavaju prometnih propisa te da autobuse čekaju na službenim autobusnim stajalištima kako ne bi došlo do bilo kakvih neželjenih posljedica, kako za tvrtku i vozače tako i za same putnike.

Na kraju, piše Ferata, ostaje samo nadati se kako će Grad Split odgovoriti pozitivno na zahtjev g. Radalja, kako zbog interesa putnika s područja Cetinske krajine, tako i zbog putnika iz Splita koji svakodnevno koriste međugradski prijevoz na relacijama od Splita do Sinja i drugim mjestima Cetinske krajine. Portal ističe da se nada da će i Grad Sinj povesti računa o tome da na svom području izgradi autobusna stajališta na najfrekventnijim mjestima koje građani “od pamtivijeka” koriste kao autobusno stajalište.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0