Podijelite

Zbog sumnje da su zajedno silovali jednu djevojku u Zadru, zadarska je policija krajem srpnja uhitila dvojicu Zadrana od 21 i 22 godine. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja policija je 31. srpnja obojicu privela sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji im je odredio istražni zatvor, piše Zadarski.hr.

U zadarskoj policiji i Županijskom državnom odvjetništvu potvrdili su za Zadarski.hr događaj, ali zbog tajnosti istrage i zaštite digniteta žrtve, o pojedinostima samog događaja nisu mogli ništa govoriti.

– Obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 21 oba i 22 godine, koji su 31. srpnja 2018. godine uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela iz članka 152.st.1 KZ RH i kaznenog djela iz članka 154.st.2 u svezi st.1. toč. 5. KZ RH, privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Prvenstveno zbog zaštite digniteta žrtve, u ovakvim slučajevima ne iznosimo pojedinosti – odgovorili su iz PU zadarske.

– Obavještavamo Vas da je postupanje u kaznenim predmetima tijekom izvida tajno sukladno čl. 206.f. st. 1. Zakona o kaznenom postupku, a postupanje u kaznenim predmetima vezano za kaznena djela protiv spolne slobode tijekom istrage temeljem čl. 390. st. 1. u vezi čl.231. st. 2. i čl. 388. st. 2. toč. 4. Zakona o kaznenom postupku, također tajno. Slijedom navedenog nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš upit – kazali su  iz Županijskog državnog odvjetništva, za Zadarski.hr.

Prema policijskoj kaznenoj prijavi, 21-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela, spolni snošaj bez pristanka i teško kazneno djela protiv spolne slobode počinjeno “zajedno s jednim ili više počinitelja pri čemu je prema istoj osobi izvršeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji”. Za to drugo kazneno djelo optužen je i 22-godišnjak.

Zadarski.hr neslužbeno javlja da je jedan od počinitelja osumnjičenih za silovanje sin poznatog zadarskog liječnika.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime