ŠIBENIK SE ZAHUKTAO: U utorak se otvara Adriatic Business Centar

Projekt rekonstrukcije i opremanja Adriatic Business Centra, vrijednosti 20 milijuna kuna je u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj


U utorak, 23. veljače, u Šibeniku na adresi Narodnog preporoda 4, će se, s početkom u 10.30 sati, svečano otvoriti Adriatic Business CentraABC.


– Svečanošću otvaranja ujedno obilježavamo završetak našeg Europskog projekta te započinjemo s aktivnim poslovanjem centra i programom Otvorenih dana ABC-a tijekom kojih će se od 23.veljače do 02. ožujka svakog dana održavati tematske konferencije i radionice na temu održivog razvoja i investicija, brendiranja, audiovizualnog sektora i filma – izvijestila je Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Suvremeno uređena poslovna zgrada

Projekt rekonstrukcije i opremanja Adriatic Business Centra, vrijednosti 20 milijuna kuna je u 100 %-tnom iznosu financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a Šibensko-kninska županija je njime dobila suvremeno uređenu poslovnu zgradu za kreativne poduzetnike s 26 ureda, osam radnih stanica, jednom konferencijskom i dvije sale za sastanke, četiri studija za audiovizualnu produkciju, postprodukciju i grafički dizajn, kutkom za djecu, zajedničkim prostorima i parkiralištem.

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima u centru Šibenika

Poseban fokus ABC će staviti na podršku razvoju audiovizualnog sektora i filma  i to putem održavanja edukacija i suradnje s obrazovnim institucijama i sektorskim organizacijama na nacionalnoj i Europskoj razini.

Stižu Plenković i ministri

Svoju nazočnost na otvorenju su uz druge visoke uzvanike do sada potvrdili i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar uprave Ivan Malenica, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak te voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev.

– Otvorenje ćemo upriličiti ispred zgrade Adriatic Business Centra na otvorenom, a nakon obilaska centra s delegacijom, nastavit nastavit ćemo s panel diskusijom u 12.00 sati u konferencijskoj sali ABC-a – obavijestila je Mira Lepur. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
3
Molim?
3Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime