Šibenik će ljeto dočekati s još dva hotela i novim kompleksom u Docu

Zbog izgradnje hotela na rivi trebala je biti uklonjena i Inina pumpa na rivi koja se nalazi neposredno ispred hotela

Šibenik će ovu turističku sezonu dočekati s dva nova hotela u samom centru grada. King Krešimir na Meduliću već je primio prve goste, a do početka sezone bit će otvoren i hotel kojeg investitori tvrtke Riva Sunca grade na rivi nasuprot famozne Inine pumpe. Uz to tijekom lipnja novu vizuru poprimit će i Dolac gdje su u punom jeku radovi na stambeno-poslovnom kompleksu i još jednom heritage hotelu.


Stambeno-poslovni kompleks na mjestu stare peškarije bit će kompletno završen do kraja lipnja ove godine, dok će hotel na mjestu nekadašnje pizzerije biti otvoren u veljači sljedeće godine, doznaje Šibenik.in od Tonija Jeličića Purka, predstavnika tvrtke L.Z. Projekt iz Splita.

– Betonski radovi bit će gotovi sljedeći tjedan kada krećemo s gradnjom fasade. Neki stanovi su već prodani, a bit će useljivi sredinom ljeta. U prizemlju zgrade na mjestu stare peškarije bit će restoran i garaža za stanare koja će imati i instalaciju za punjenje električnih vozila – rekao je Purko.

U luksuznoj zgradi s prekrasnim pogledom na šibenski kanal bit će ukupno 7 stanova veličine od 90 do 180 kvadrata.

Osim stambeno-poslovnog kompleksa, investitori iz splitske tvrtke u Docu grade i takozvani heritage hotel koji planiraju otvoriti sljedeće godine. U prizemlju hotela bit će još jedan restoran čija će se koncepcija u potpunosti razlikovati od onoga u prizemlju stambene zgrade.

– Nakon ljeta idemo u kompletnu sanaciju zgrade budući je statika sada ugrožena. Zgradu ćemo potom vratiti u prvobitno stanje i početi s uređenjem hotela s četiri zvjezdice – reako je Marko Dojić koji će voditi oba restorana.


Hotel će imati ukupno 17 soba, a investitori su trenutno još u procesu dobivanja potrebnih dozvola.

Završni radovi u tijeku su i na hotelu na rivi smještenom na lokaciji nekadašnje zgrade propalog poduzeća Revija. Kako najavljuje investitor i arhitekt Zoran Popović iz tvrtke Riva Sunca kroz desetak dana kreću radovi na fasadi, a privode kraju i radove na unutrašnjosti hotela, investiciji čija se ukupna vrijednost kreće oko 50 milijuna kuna, piše Šibenik.in– Radovi idu kako je i planirano, kroz desetak dana kreću radovi na fasadi, u finalizaciji smo ostalih radova, u tijeku su obrtnički radovi u unutrašnjosti hotela, postavljeni su prozori i vrata. Točan datum otvaranja je teško prognozirati, jer sve ovisi o tijeku finalnih radova, ali namjeravamo uhvatiti sezonu pa ćemo do ljeta sigurno otvoriti hotel – kazao je investitor Popović.

Novi luksuzni hotel s četiri zvjezdice na mjestu zgrade stare Revije imat će 48 soba i 4 luksuzno uređena apartmana, od čega dva na najvišoj etaži zgrade. Osim bara, restorana i dvorane za sastanke, u hotelu će biti uređen i mali spa centar. Inače, rušenje stare zgrade Revije počelo je krajem siječnja prošle godine, a hotel je finalan vanjski oblik poprimio u studenom prošle godine.

Zbog izgradnje hotela na rivi trebala je biti uklonjena i Inina pumpa na rivi koja se nalazi neposredno ispred hotela. Afera ‘pumpa na rivi’ počela je u prosincu 2016. godine kada su investitori iz tvrtke Riva Sunca, koji grade hotel nasuprot pumpe priopćili javnosti da im je gradonačelnik Željko Burić obećao da će pumpa od tamo biti uklonjena. Nakon toga su doznali da je Ini ipak produžena koncesija na sljedećih 20 godina zbog nagodbe Grada Šibenika i Ine kojom je dogovoreno da će Ina odustati od pumpe na Vanjskom ako joj bude obnovljena koncesija za pumpu na obali.

Potom su članovi Društva arhitekata Šibenik i investitori tvrtke ‘Riva sunca’ Zoran Popović i Ante Mioč, uočili da pumpa na rivi uopće nije ucrtana u GUP, dok su se iz gradske uprave pravdali da je riječ o tehničkoj grešci zbog koje je u siječnju prošle godine održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj je donesen zaključak o ispravku tehničke greške u izmjenama i dopunama GUP-a. Nakon toga Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja obustavilo je taj zaključak jer nije u skladu sa zakonom, a kako će sve završiti tek ćemo vidjeti, piše Šibenik.in.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0