SESTRA PREMINULE DJEVOJKE “Niste svjesni koliko ste svojim krivim postupcima povrijedili moju obitelj, osobito roditelje”

"Željela sam reći da moja sestra nije umrla od korone i da prestanete širiti lažne tvrdnje i informacije. Istina je da je bila pozitivna, no umrla je od hipoksije odnosno njen mozak je predugo bio bez kisika i nastupila je moždana smrt" - kazala nam je Anamarija Marasović

Cijelu Hrvatsku rastužila je vijest da je jučer u splitskoj bolnici preminula 17-godišnja djevojka. Na današnjoj konferenciji za medije liječnički tim je izjavio da je za uzrok njene smrti zatajenje srca i pluća.


U sjeni stotina medijskih članaka i naslova, svoje najteže trenutke u životu proživljava obitelj Marasović iz Kostanja. Uz nenadomjestiv gubitak, dodatno su ih pogodila medijska nagađanja oko uzroka smrti njihove kćerke.

U ponedjeljak poslijepodne razgovarali smo s obitelji koja je poželjela obratiti se javnosti. Anamarija Marasović, starija sestra preminule djevojke, kaže da nije mogla trpjeti dodatnu bol koju njena obitelj danas proživljava jer je, tvrdi, dio medija objavio neprovjerene informacije.

U najvećoj boli, Anamarija je napisala pismo za koje je željela da preko našeg portala bude plasirano u javnost. Donosimo ga autentično i u cijelosti.

Zovem se Anamarija Marasović i sestra sam nažalost preminule maturantice iz Splita.

Moji su me odgovarali od javljanja, no jednostavno osjećam potrebu iako je ovo teško razdoblje za nas. Moram čuvati i paziti ono što mi je najsvetije, a to je obitelj.

Prvo radim ovo radi svoje sekice na koju nikad nisam dala da je diraju, kao ni ona na mene. Pogotovo sad kad se ona ne može sama obranit. Drugo, zbog svojih roditelja kojima su uz svu bol i tugu vaše lažne tvrdnje još teže pale i slomile ih u potpunosti.

Željela sam reći da moja sestra nije umrla od korone i da prestanete širiti lažne tvrdnje i informacije. Istina je da je bila pozitivna, no umrla je od hipoksije odnosno njen mozak je predugo bio bez kisika i nastupila je moždana smrt. Cijelo vrijeme do proglašenja smrti svi smo se nadali čudu i njenom oporavku jer je bila lavica i veliki borac, no jednostavno je više bila preumorna.Vjerujemo da je njen organizam bio premoren od silnih napadaja, neprospavanih noći zbog nedostatka kisika, Ventolina, pumpica i borbe za zrakom. Svi koji su proveli imalo vremena s našom Antoniom znaju kako je puno prije korone ona imala velikih problema s disanjem, kako je imala česte napadaje ii kako su svi bili zabrinuti za njeno zdravlje. Sam Bog zna koliko je doktora i pretraga obišla radi svog stanja no nikad nije pronađen uzrok. Uvijek je bila osjetljiva i slabijeg imuniteta i zato smo svi uvijek bili osjetljivi na nju.

Sve je to nije sprječavalo da bude većinu vremena nasmijana, vedra, pozitivna i da uvijek podiže atmosferu. Zbog tog imam potrebu za javljanjem i da vam kažem da niste svjesni koliko ste svojim krivim postupcima povrijedili moju obitelj, osobito roditelje. Svima nam je teško, ali ne mogu zamisliti njihovu bol jer sahranjuju svoje dijete koje je umrlo tako mlado. Nije niti tih velikih 18 napunila.

Zamolila bih vas da uzmete u obzir ovu izuzetno tešku situaciju i ne pogoršavate je, ne samo nama, nego bilo kom kome se desi tragedija.  Ovim putem se želim i zahvalit u ime svoje cijele obitelji timu prve pomoći sa Šestanovca, medicinskoj sestri koja je uskočila u pomoć, ali i svim ljudima koji su se našli tu na cesti i bilo kako pružili pomoć i riječi potpore bez razmišljanja je li Antonia možda pozitivna na taj prokleti virus i tu pokazali kako unatoč svemu u nama još ima ljudskosti. Također velike zahvale KBC-u Split, djelatnicima hitnog internog prijema Split te osobito djelatnicima Pedijatrijske intezivne koji su učinili sve da našu Antoniu spase i izašli nam u susret maksimalno.

Posebna zahvala doktorici Polić koja je svojom izjavom na konfernciji za medije  smirila moje roditelje i rekla potpunu istinu kako je moja sestra, istina bila pozitivna na koronu, no ona nije službeni uzrok smrti. Možda je taj glupi virus i imao malo utjecaja, no to nikad nećemo saznat. Naša divna Antonia, naše Sunce je bilo umorno i ne možemo se ljutit što nas je napustila tako brzo i iznenada.

Tješi nas što se nije patila nego je usnula svoj najljepši vječni san i vjerujemo da je sad gore negdje na lipšem mistu i uživa i napokon živi život punim plućima bez pumpica, bez lijekova i čuva nas od gore naš mali andeo. Te misli nas vode dalje kroz život.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
7
Grrr
0
Molim?
0

6 KOMENTARI

 1. Razumijem da je obitelji teško. Ovim putem im izražavam sućut. Ali meni nije jasno, zašto biti povrijeđen, ako je netko izjavio da mu je bližnji umro od korone? Pa to bi mi u ovoj situaciji bila zadnja stvar na svijetu. Svejedno bi mi bilo da li je od korone, uz pomoć korone ili od druge bolesti. Jedino ako sestra nije zagovornica teorije da je korona bez veze. A s tim samo dalje širi definformacije i ugrožava druge ljude sa sličnim problemima. “umrla je od hipoksije” – pa korona uzrokuje upalno stanje pluća i hipoksiju? Ljudi čuvajte se i ne širite bolest, a ni dezinformacije.

  • Uzroci hipoksije su mnogobrojni:

   Poremećaji oksigenacije pluća (pneumonije, plućni edem)
   Poremećaji ventilacije pluća (bronhijalna astma, dekompenzovana hronična obstruktivna plućna bolest – HOPB)
   Poremećaji ventilacije pluća usled dejstva ekstrapulmonalnih faktora (klateći nestabilan grudni koš kod preloma više rebara, poremećaji centra za disanje)
   Udisanje zraka sa niskim koncentarcijama kisika ili mješavine raznih hipoksičnih gasova u zraku (kod požara u zatvorenim prostorijama, nesreće u tunelima, rudarskim jamama).
   pa valjda doktorica zna što je pneumonija koju uzrokuje korona a dijete nije imalo pneumoniju. bitna razlika

 2. koliko god teško obitelji, organizam je bio “načet” astmom, smanjeni imunitet i covid 19 je učinio svoje _ smrt,,,,,
  Ovo pismo Anamarije, sestre je nepotrebno : ipak je bila pozitivna na koronu na svoju nesreću.

  Bog joj dao mira

 3. Maska je opstrukcija dišnih puteva i kao takva može biti pogubna za one koji boluju Asthme. Ovdje se pokazala kao pogubna, a oni koji su uveli i sprovode ovaj teror su direktni krivci za ubojstvo. Oni koji se s tim terorom slažu su sramota za čovječanstvo.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime