SENIORSKA PRVAKINJA HRVATSKE U TAEKWONDOU Čerina nastavlja dominaciju u svim dobnim kategorijama

Prošlu godinu završila je kao svjetski broj 1 za juniorke u kategoriji do 68 kg

Nedaleko Zagreba, u mjestu Rugvica u organizaciji TKD kluba Rugvica, u subotu je održano seniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou, na kojem je nastupilo 123 natjecatelja iz 42 kluba. Nakon 2017.godine i ove 2018. Kristina Čerina je ponovila svoj veliki uspjeh tako da je opet na vrlo suveren način osvojila seniorsko prvenstvo Hrvatske u kategoriji -67kg. U četvrtfinalu je pobijedila rezultatski minimalno s 2-0, ali je borba završila vrlo teškim nokautom početkom druge runde, tako da se protivnica nije uspjela dignuti na noge nekoliko minuta (ipak sve je prošlo u redu). Polufinale je bilo s poznanicom Irom Tafrom iz kluba Gusar iz Omiša koju je pobijedila s malo većih 18-10, uz ne baš najbolju svoju izvedbu. Najbolju predstavu Kristina je pokazala, kako to i priliči, u finalu protiv C. Čabraje iz Zagreba, a to će svakako potvrditi i rezultat 43-2.


-U prvoj borbi sam radila, možda ne baš najbolje, ali uvijek je falilo malo snage u udarcu za bod. Udarci su prolazili,ali… A nokaut se dogodio tako što je branila tijelo pa sam produžila nogu u glavu. Polufinale je bilo s Irom s kojom se dobro poznajem, ali opet nisam bila baš najbolja. Do sada sam je svaki put pobijedila pa sam možda zato malo lošije ušla nego što mogu, a ona je dobar borac i bila je jako spremna. Kada je došlo finale vidjela sam da bez punog angažmana ne ide lagano, pa sam dodala gas i eto tako je došlo i puno bodova, a i titula prvakinje, Bogu hvala. – kazala nam je Kristina.

Inače, prošle godine Kike je bila najbolja sportašica seniorskog prvenstva Hrvatske, dok je ove godine (svakako i zbog nokauta, pa je borba prekinuta rano i uz mali broj bodova) bila druga odmah iza najbolje Tanje Rastović iz splitskog Marjana. Kod seniora najbolji je bio novi „hrvatski“ borac također iz Marjana, Leon Glasnović. Ekipno kod seniora najbolji je bio klub Osvit iz Zagreba. Kod djevojaka je najbolji klub naše Splićanke Kristine Čerine, TKD Banija Pandas iz Karlovca, kojima je ona svojom obranom lanjskog zlata svakako najviše pridonijela osvajanju prvog naslova države u povijesti, uz vrlo dobre kolegice Mateju Kunović i Ivu Požegu, koje su obje bile srebrene. Još jedna Splićanka Dora Marić (-53kg) iz kluba Energy osvojila je titulu prvakinje Hrvatske, a isto to je pošlo za nogom i njenom bratu Pieru Mariću (-74kg) koji nastupa za klub Casper iz Zagreba.

Kristina je prije mjesec dana izabrana za najbolju sportašicu Karlovačke županije. Svojim rezultatima je to svakako i zaslužila jer je da podsjetimo prošle godine uz zlata na prvenstvima Hrvatske kao juniorka i seniorka, nagrade Hrvatskog taekwondo saveza za najbolju juniorku -68, brončana medalja na juniorskom prvenstvu Europe, nekoliko zlata na velikim G1 turnirima, godinu završila kao svjetski broj 1 za juniorke u kategoriji do 68 kg.

-Nemam što reći, a da ne pohvalim još jednom Kristinu koja iz godine u godinu postiže sve bolje i veće rezultate, jer kad se samo vide i počnu nabrajati ti rezultati onda se vidi koliko je tu truda i rada uloženo s njene strane, a naravno i moje kao i njenog matičnog kluba i trenera Nevena Trbojevića iz Karlovca, a ne smijemo zaboraviti ni kondicijskog trenera Lenka Dorigattija. Zaista čestitke svima!- rekao nam je njen splitski trener Duje Ševo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0