Šef liječničke komore: Trebamo biti oprezni kod popuštanja mjera

“Treba uvesti semafor”, rekao je


Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, bio je gost Dnevnika N1.


Na početku gostovanja Krešimir Luetić se osvrnuo na mogućnost popuštanja epidemioloških mjera pa podsjetio kako se još uvijek nalazimo u epidemiji, a osim toga, i u zimskom razdoblju.

“Kad kažem da smo u epidemiji, mogući su dobri, ali i lošiji scenariji, kako u ovom trenutku idu Francuska i Španjolska… Trebamo biti oprezni kod popuštanja mjera, uzeti u obzir pojavu novih sojeva, ono što se zbiva u zapadnoj Europi i činjenicu da smo još u zimskom periodu”, rekao je.

“Treba uvesti semafor”

Kaže kako se još u rujnu trebao usvojiti semafor pa bi bilo manje nejasnoća kad će se koja mjera uvesti, ali i relaksirati. Dodaje kako se to može uvesti i danas.

“Kod popuštanja moramo se voditi mjerljivim parametrima… Ako se sada razmišlja o relaksaciji, treba uzeti u obzir sve činjenice koje sam prethodno naveo”, kaže.

Ističe kako su u bolničkim parametrima brojevi bolji.“Imamo oko 1200 hospitaliziranih, na respiratoru je oko stotinu bolesnika. U naponu epidemije imali smo skoro trostruko veće brojeve”, rekao je.

Upitan jesmo li bili na granici pucanja zdravstvenog sustava, rekao je kako možemo reći da je zdravstveni sustav bio prenapregnut.Prema istraživanju čiji rezultati su objavljeni jučer, cijepiti se planira 73 posto zdravstvenih radnika, a Luetić ističe kako je visoka razina povjerenja u cjepivo i učinkovitost cjepiva među zdravstvenim radnicima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime