Uoči Dana žena Air France je objavio indeks o profesionalnoj jednakosti muškaraca i žena kojim je dobio 89 od mogućih 100 bodova. Još 2002.godine u svoju je poslovnu politiku integrirao pojam jednakosti plaća muškaraca i žena, a 2018. je potpisan peti trogodišnji sporazum sa socijalnim partnerima o ravnopravnosti spolova na radnom mjestu.

Međunarodni dan žena biti će obilježen brojnim aktivnostima kako bi se istaknula predanost Air Francea pravima žena.

Air France je jedna od rijetkih tvrtki kojima upravljaju dvije žene, predsjednica Upravnog odbora i Predsjednica Uprave. Osnovna načela sporazuma o rodnoj raznolikosti i profesionalnoj jednakosti su prije svega snažna i dugotrajna predanost ravnopravnosti spolova na radnom mjestu; ostvarivanje ključnih partnerstava u borbi protiv seksizma, obrazovanje mladih žena i feminizacija profesija; spontane inicijative koje će osoblje provesti 8. ožujka, uključujući letove sa ženskom posadom.

– Uvjerena sam da su tvrtke, koje su posvećene ravnopravnosti spolova, konkurentnije, atraktivnije i inovativnije – izjavila je AnneMarie Couderc, predsjednica Upravnog odbora Air Francea i Air France-KLM-a.

– Prema Indexu o profesionalnoj ravnopravnosti spolova dobili smo 89 od 100 bodova što je za Air France dobar dobar rezultat, ali još je dug put do jednakosti. Budućim zapošljavanjem ženskih pilota, inženjera, tehničara osiguravamo pravi smjer – rekla je Anne Rigail, CEO Air Francea.

Air France je i ove godine organizirao razne inicijative kako bi stavio žene u središte pozornosti 8. ožujka, na Međunarodni dan žena i da im poseban osjećaj. U prostorima za ukrcaj i u poslovnim salonima njihovi su timovi osmislili posebne aktivnosti od prioritetnog ukrcaja do distribucije ruža i čokolade za žene.

Stjuardese i piloti će nositi posebne zastavice za Dan žena. Sedam ženskih posada obavljat će letove na polasku iz cijele Francuske na dugim, srednjim i kratkim relacijama, ističući predanost Air Francea ženskim pravima diljem svijeta.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime