Danijel Kukoč, predsjednik Savjeta za zaštitu okoliša i prirode SDP-a Split poručio je kako Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan na čelu s ravnateljem Damirom Grubšićem ne smije izgubiti iduća dva mjeseca do najavljenog početka sječe radi suzbijanja mediteranskog potkornjaka, kao što je izgubila prethodna tri mjeseca, od završetka protupožarne sezone 15. listopada 2018. godine, kada su radovi trebali započeti.

– Bilo bi jako opasno, i za Park-šumu Marjan može biti pogubno ako se sa sječom započne tek za dva mjeseca. Radovi trebaju početi što prije, dakle prije najavljene sredine ožujka, kada započinje buđenje potkornjaka.

Posebno zabrinjava činjenica da je Program gospodarenja za Park-šumu Marjan vrijedio do 31. prosinca 2018. godine, a da novi Program gospodarenja još nije stupio na snagu.

Nadamo se da će novi Program gospodarenja biti ambiciozniji, kako u izradi tako i u provedbi, te da će Marjan od monokulture alepskog bora biti preveden u zdravu mješovitu šumu – poručuje Danijel Kukoč.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime