SDP Gradskog kotara Pujanke eeagirao je na odluku da se u ovogodišnjem Proračunu smanje sredstva za osnovne aktivnosti Mjesne samouprave. U svojoj objavi prozivaju gradonačelnika Krstulovića Oparu da se ne drži svojih predizbornih obećanja kada je najavljivao da će se decentralizirati sredstva i poticati ravnomjeran razvitak grada. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gradonačelniče, Oparili smo se!

Andro Krstulović Opara je, prije svega, gradonačelnik svih građana grada Splita kojima bi trebao služiti u “rješavanju njihovih stvarnih problema, neopravdano stavljenih u drugi plan zbog ideoloških podjela” (kako je i sam isticao u svom Predizbornom programu).

Nažalost, na primjeru ovogodišnjeg Proračuna, vidi se da tome nije tako. Naime, proračunska sredstva za osnovne aktivnosti Mjesne samouprave, smanjenja su za preko 300.000,00 kn odnosno sa 5.296.700,00 kn za 2018-u na 4.984.540,00 kn za 2019-u godinu. Ako ravnomjeran razvoj svih dijelova grada nije u interesu “našeg” gradonačelnika onda se pitamo čemu predizborno obećanje o povećanju raspodjele decentraliziranih sredstava za Mjesnu samoupravu i zalaganje za njen razvoj (osim ako nije u pitanju ona, često citirana, narodna izreka: “Obećanje, ludom radovanje.”).

Ipak, uvjereni smo da će se u Gradskim kotarevima i Mjesnim odborima, u kojima je HDZ na vlasti, izdvojiti koja kuna više i mimo Proračuna kako bi se tim stanovnicima mogli kompenzirati negativni učinci pretrpljene duševne boli i stresa zbog života u takvim sredinama. S razlogom!

Jer, “Moj Split je – Split za sve!”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime