Podijelite

SDP je predstavio koalicijsku listu za Split3, a u nastavku pročitajte njihovo javno priopćenje:

Koalicija SDP, Nova ljevica i Dalmatinski demokrati zalaže se Split 3 po mjeri čovjeka koji je urbanistički uređen, planski se razvija, ugodan je za život i ima ambiciju. O tome kakav će biti Split 3 moraju suodlučivati građani našeg kvarta. Nedopustivo je s jedne strane hvaliti Projekt Split 3, a s druge strane nametati suprotna rješenja, bez da izjasne građani našeg kvarta. Stoga će naš prvi potez nakon izbora biti organiziranje zbora građana na kojem će se provesti tajno izjašnjavanje stanovnika Splita 3 o izgradnji crkve i zdravstveno-dijagnostičkog centra sjeveroistočno od križanja Poljičke ceste i Ulice Brune Bušića.

Pozivamo vas, drage sugrađanke i sugrađani iz Splita 3 da nam date povjerenje u nedjelju, 17. 6. 2018. u prostorijama Gradskog kotara Split 3, Getaldićeva 13, od 7 do 19 sati te da ZAOKRUŽITE LISTU BROJ 6 koalicije SDP, Nova ljevica i Dalmatinski demokrati!

Na listu su:

ELEONORA MANDIĆ

SARA PALIGORIĆ

PREDRAG SMOLČIĆ

SANDRA RADAN

SLOBODANKA ANTIČIĆ

SREĆKO MIMICA

VLADIMIR SABOLIĆ

Mijenjamo naš kvart zajedno provedbom našeg PROGRAMA ZA SPLIT 3 PO MJERI ČOVJEKA!

 

UREĐENJE I KORIŠTENJE JAVNIH PROSTORA

Povlaštene parking karte, kako u postojećim, tako i u budućim garažama.

Veći broj besplatnih parkirnih mjesta na području Splita 3 uređenjem i asfaltiranjem postojećih divljih parkirališta u vlasništvu Grada.

Inicirat ćemo aktivnosti za rekonstrukciju ili izgradnju moderne polivalentne tržnice, u skladu s potrebama stanovnika Splita 3.

Izgradnja pješačkog nogostupa na lijevoj strani Ulice Matice Hrvatske od novoizgrađenog nathodnika do spajanja s Velebitskom ulicom.

Asfaltiranje nogostupa u Ulici Ruđera Boškovića – kampus (150 m).

U što kraćem roku uredit ćemo park za kućne ljubimce, koji se nalazi između Dobriline i Ulice Matice Hrvatske (ograditi prostor, održavati travnati dio, a zemljani nasuti šljunkom, postaviti sprave za igru).

Završetak fontane u Ulici Ruđera Boškovića ispred broja 24.

Preuređenje ulice kod zgrade „Vila Velebita“.

Kolno povezivanje Ulice Kroz Smrdečac s Velebitskom ulicom.

Premještanje ulaza za parkirališta u Getaldićevoj ulici od broja 29-35 (veliki nagib).

KULTURA, OBRAZOVANJE, SPORT, UDRUGE GRAĐANA 

Urediti prostor u Getaldićevoj 13 za druženje svih stanovnika Splita 3, kako za naše umirovljenike (kao dnevni boravak, prostor za druženje i čitanje dnevnih novina), tako i za naše mlade (organiziranje tribina, prostor za rad pjevačkih zborova, dramskih i drugih grupa koje djeluju na području Splita 3).

Obnovit ćemo djelovanje ranije vrlo aktivnog Sportskog društva Split 3, te prilagoditi barem jedan teren modernim podlogama (umjetna trava).

Odmah nakon kotarskih izbora, u skladu s potpisanim zahtjevima više od šesto građana Splita 3, organizirati  zbor građana, te provesti tajno izjašnjavanje stanovnika Splita 3 o izgradnji crkve i zdravstveno-dijagnostičkog centra sjeveroistočno od križanja Poljičke ceste i Ulice Brune Bušića.

MANIFESTACIJE

Organizirat ćemo sportske priredbe i kulturne večere (na kojima bi nastupali pjevački zborovi, dramske i druge grupe koje djeluju na području Splita 3).

Nastavit ćemo tradiciju proslave Dana kotara Split 3 18. 5. i Ruđerijade.

INFORMIRANJE I SURADNJA S GRAĐANIMA

Poboljšat ćemo dostupnost Kotara građanima i organizirati dežurstva u Kotaru (broj mobitela na raspolaganju uz e-mail adresu).

Obnovit ćemo izdavanje glasila Vijeća Gradskog kotara, na tragu vrlo uspješnog primjera Ponistre Splita 3

 Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime