SDP je predstavio svoju listu s Trstenika. U nastavku pročitajte njihovo priopćenje uoči nedjeljnih izbora u Splitu:

Namjera nam je riješiti sve veći problem s parkingom gdje se kao jedan od dodatnih problema pokazuje to što određene rent a car i security tvrtke sve više opterećuju ulaz u ulicu Šime Ljubića. Za nas je ovo goruće pitanje s obzirom na sve veći problem s parkingom i na lokalnoj razini.

Nadalje, generacije stanovnika Kotara Trstenik spuštale su se javnim putem preko hotela Split i tzv. Češkog kampa do plaža na Trsteniku, tražeći razonodu u kupanju i šetnji. Nedavno je javni put zatvoren žičanom ogradom, lancem i katancem. Želimo to promijeniti i vratiti na prvobitno stanje.

Osim toga, imamo ništa manji problem s neodržavanjem zemljišta od strane vlasnika, a koje je posljednja sportsko rekreativna zona u Kotaru. Nije važno čiji je teren, ali taj prostor treba kultivirati i omogućiti da se na tom terenu igraju djeca.

Također, imamo viziju Trstenika kao kvarta cvijeća i zato želimo osigurati sadnice cvijeća na balkonima stanovnika i to besplatno, a želja nam je i izgraditi vježbalište na otvorenom.

Danas je pred nama veliki izazov osiguravanja kvalitetnog života za građane i građanke. Zbog toga smo ovaj put naše snage odlučili usmjeriti k onim najranjivijima i najugroženijima. Apeliramo na zbrinjavanje socijalno najugroženijih te na rješavanje ključnog problema križanja Bračke i Velebitske ulice i nepostojećeg kružnog toka.

S naše liste možemo istaknuti nositelja Damira Barbira, potpredsjednika SDP-a Split, koji je cijeli svoj radni staž stekao u privatnom sektoru, kao pravnik u odvjetničkom uredu i poduzetnik u turizmu, a nedavno se angažirao i oko slučaja nemilosrdnog ubijanja pačića na Trsteniku tako što je podignuo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Također uz nas je i gospodin Vinko Bajrović, profesor, viši prosvjetni savjetnik-nadzornik za matematiku koji daje besplatne repeticije maturantima i učenicima lošijeg imovinskog statusa te gospodin Zdravko Roje, docent predavač na MF-u u Splitu, umirovljeni specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, spreman pomoći besplatnim medicinskim savjetima.

Našim programom mi vam dajemo mogućnost da podijelite s nama viziju našeg Kotara, a s njom mi želimo ponovno uspostaviti temeljne vrijednosti socijaldemokracije: slobodu, jednakost, solidarnost i pravednost.

Pozivamo sve stanovnike našeg Kotara Trstenik da 17.06.2018. iziđu na izbore jer promjene kreću od malih stvari. Za Listu br. 4 SDP-a i Nove Ljevice!

Dobar život svima, a ne samo njima!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime